Meteorologii au actualizat avertizările de caniculă și disconfort termic accentuat. Căldura extremă este prognozată și pentru zilele de duminică și luni, iar temperaturile vor trece de 40 de grade Celsius la umbră, inclusiv în București.

Meteorologii au prelungit avertizările meteo de caniculă și disconfort termic accentuat și pentru zilele de duminică și luni.

Astfel, duminică va fi în vigoare un cod portocaliu privind un val de căldură în intensificare și disconfort termic accentuat.

În Oltenia, Muntenia și sud-vestul Dobrogei valul de căldură se va intensifica. În general după-amiaza se vor înregistra valori termice de 38…41 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20…22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Totodată, duminică și luni va fi în vigoare un cod galben de căldură și disconfort termic ridicat.

Meteorologii avertizează că duminică (24 iulie) și luni (25 iulie) valul de căldură va persista în regiunile sudice și sud-estice, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime se vor situa între 35 și 37 de grade.

De marți (26 iulie) valul de căldură se va extinde din nou și va cuprinde cea mai mare parte a țării.

Zece judeţe din vestul şi sudul ţării se vor afla vineri şi sâmbătă sub o avertizare Cod portocaliu de caniculă şi disconfort termic accentuat, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Astfel, pe 22 şi 23 iulie, în Banat, Crişana, sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei, nord-vestul Transilvaniei şi în vestul Maramureşului valul de căldură se va intensifica. În general, după-amiaza se vor înregistra valori termice de 38 – 40 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20 – 22 de grade şi, prin urmare, disconfortul termic va fi accentuat.

Totodată, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. (sursa)

Articolul precedentLiderii Ungariei fac propagandă anti-UE și pro-Rusia în România. Critici pentru sancțiunile la adresa Rusiei
Articolul următorAvertisment pentru prefecți: „Nu trataţi evenimentele ca fiind de natură minoră!”