Consiliul UE a adoptat luni o directivă prin care amână cu doi ani o obligație birocratică impusă companiilor care activează în Uniunea Europeană, potrivit unui comunicat al instituției. E vorba despre obligația de a atinge standardele europene de raportare privind dezvoltarea durabilă.

Aceasta este ultima etapă a procedurii decizionale.

Directiva adoptată luni amână până la 30 iunie 2026 adoptarea standardelor de raportare privind dezvoltarea durabilă specifice unui sector pentru întreprinderile din UE și a standardelor generale de raportare privind dezvoltarea durabilă pentru întreprinderile din afara UE.

Decizia vine după ce Comisia Europeană a identificat obligațiile de raportare ca fiind una dintre principalele poveri pentru companii în general și pentru IMM-uri în special. Prin urmare, a propus reducerea obligațiilor de raportare cu 25 %.

Legislația actuală a UE impune societăților cotate la bursă să prezinte informații despre riscurile și oportunitățile care decurg din aspectele sociale și de mediu. La 31 iulie 2023, Comisia a adoptat primele standarde și standarde transversale pentru toate subiectele legate de sustenabilitate. Directiva adoptată astăzi pune în aplicare o amânare de doi ani pentru publicarea standardelor sectoriale și a standardelor pentru societățile din afara UE, pentru a le oferi societăților mai mult timp să aplice primul lot de standarde și să se pregătească pentru următoarele. (sursa)

Articolul precedentSchimbarea obiceiurilor de Paști: tot mai mulți români vor să evite consumul excesiv de mâncare și băutură
Articolul următorŢările UE au aprobat noile reguli mai relaxate privind datoria publică şi deficitul bugetar