În ziua în care fermierii ieșeau în stradă și protestau împotriva lipsei de interes a Guvernului Cîțu față de pagubele provocate de seceta pedologică extremă culturilor înființate în anul agricol anterior, PSD depunea moțiunea simplă cu titlul „Agricultura României este atacată de cel mai periculos dăunător: ministrul Adrian-Nechita Oros!”.

În postarea de pe Facebook a președintelui Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, Adrian Chesnoiu, de miercuri, 24 martie 2021, acesta scria că „pentru salvarea agriculturii României, plecarea din funcția de ministru a domnului Adrian-Nechita Oros este cel mai bun tratament antidăunători!”.

„Partidul Social Democrat a depus în această dimineață moțiunea simplă cu titlul «Agricultura României este atacată de cel mai periculos DĂUNĂTOR: ministrul Adrian-Nechita OROS!». Un demers despre unul dintre cele mai importante sectoare ale activității economice din România: agricultura.

„Să analizăm rezultatele manageriale ale domnului Adrian Oros, care, bazându-ne tocmai pe declarațiile fermierilor, sunt falimentare! Moțiunea are în vedere măsurile anti-agricultură românească referitoare la: – plata despăgubirilor aferente culturilor calamitate în anul agricol 2019-2020; – reabilitarea Sistemului Național de Irigații și sprijinirea investițiilor private făcute de Organizațiile Utilizatorilor de Apă pentru Irigații (OUAI); – programele strategice de finanțare ale agriculturii; – reorganizarea instituțiilor fundamentale ale agriculturii!

Legiferarea trebuie făcută pentru fermierii români, nu pentru cei străini, domnule Oros, domnilor liberali, useriști sau plusiști! Pentru salvarea agriculturii României, plecarea din funcția de ministru a domnului Adrian-Nechita Oros este cel mai bun tratament antidăunători!”, se precizează în postarea lui Chesnoiu de pe pagina sa de socializare.

Recidivă

Și în 2020, Adrian Oros a fost ținta unei moțiuni simple. Anul trecut, moțiunea simplă pentru demiterea lui Adrian Oros a fost adoptată în ședința senatului prin votul majorității. După numărarea voturilor exprimate asupra moțiunii simple cu tema „Lenea, minciuna și incompetența ministrului Oros”, inițiată de un număr de 72 de senatori, 68 de parlamentari votaseră pentru moțiune, 32 împotrivă, înregistrându-se atunci și 5 abțineri.

Votul din Senat nu produce automat efecte, demiterea sa fiind la latitudinea prim-ministrului de atunci, Ludovic Orban, care a declarat că nu are nicio intenţie să îl înlocuiască din funcţie pe actualul ministru al Agriculturii.

Proteste

Tot miercuri, spiritele aveau să se încingă la protestul fermierilor care a avut loc Piața Victoriei.

Cu această ocazie, organizatorii au scandat: „O țară fără pâine, o țară fără mâine!”

„(n.r. – Le transmit) parlamentarilor, clasei politice în ansamblul său că o țară fără pâine e o țară fără mâine. O țară fără pâine e o țară fără mâine”, a exclamat organizatorul protestului din Piața Victoriei. „Sper ca semnalul nostru să fie auzit dintr-un colț de Piața Victoriei care ne îngrădește, dar sunt sigur că mii de fermieri, zeci de fermieri sunt alături de noi și ne privesc de acasă și și-au pus speranța că prezența noastră aici va da dovadă de hotărârea noastră de a merge mai departe în situația în care guvernanții nu vor da curs cererilor noastre.” (agro-tv.ro)

Articolul precedentAplicația chinezească TikTok va fi folosită de Guvern pentru promovarea campaniei de vaccinare
Articolul următorOrădenii sunt printre cei mai prost plătiți angajați din România!