UDMR plănuieşte să intre la guvernare alături de PNL după alegerile parlamentare. Liderii maghiari vor duce negocieri pentru trei ministere: Cultură, Mediu şi Sănătate, susţin surse politice pentru Adevărul. UDMR nu se mulţumeşte doar cu funcţii de prefect şi secretari de stat.

Formaţiunea maghiară îşi doreşte să revină efectiv la putere într-un guvern liberal, în ciuda disensiunilor dintre Kelemen Hunor şi preşedintele Klaus Iohannis. Liderii UDMR nu mai sunt dispuşi să suţină viitorul guvern doar în schimbul unor funcţii pe plan local şi a banilor din PNDL. Ultima dată, UDMR a fost la guvernare în 2014, în cabinetul condus de Victor Ponta. În 2016, maghiarii au semant un protocol de colaborare cu PSD şi ALDE, fără a avea miniştri în Executiv.

Liderii UDMR vor cere la negocieri trei portofolii: Cultura, Mediul şi Sănătatea, susţin surse politice pentru Adevărul. Miza e Ministerul Culturii, portofoliu râvnit chiar de liderul partidului Kelemen Hunor. O altă variantă ar fi Hegedus Csilla, fost ministru al Culturii pentru câteva zile în guvernarea Ponta. Şansele ca PNL să cedeze Ministerul Sănătăţii sunt infime, prin urmare UDMR ar mai putea primi Ministerul Mediului, în cazul în care Alianţa USR PLUS rămâne în afara guvernării. 

Citeste mai mult: adev.ro/qk2ud7

Articolul precedentGuvernul ne ia 50 de bani pentru fiecare ambalaj de apă, băuturi sau sucuri
Articolul următorRomânia NU a declarat epidemie de COVID-19, iar medicii cer o lege a malpraxisului: Pot fi acuzați pe nedrept!