Există ceva special în șamponul de la hotel, ceva care îl face să fie altfel. Poate este aroma sa distinctă, poate branding-ul sau poate doar ambalajul său mic, pe care nu-l găsești în altă parte.

Dacă vreți să puneți câteva sticle în geantă atunci când plecați din hotel, nu sunteți singurul.

Ce produse poți să iei din camera de hotel

Aproximativ 73% dintre călătorii americani recunosc că își iau articolele de toaletă de la hotel după ce pleacă. Poate că nu vă simțiți prea rău pentru că ați luat acele sticle, dar cum rămâne cu obiectele mai mari, cum ar fi halatele sau chiar decorul din camera de hotel? Care sunt regulile neoficiale despre ce poți și ce nu poți lua din hoteluri?

„Pot fi luate articolele de toaletă, precum săpunul, șamponul și papucii de unică folosință”, spune Mehmet Erdem, profesor asociat de operațiuni și tehnologie hotelieră la Universitatea Nevada din Las Vegas.

„Trebuie să vă amintiți însă că unele hoteluri colaborează cu organizații de caritate pentru a refolosi astfel de articole, așa că verificați dacă proprietatea la care vă cazați participă la astfel de programe și, în caz afirmativ, luați în considerare pe cei care au cu adevărat nevoie de ele. De asemenea, nu uitați că articolele de scris nu trebuie neapărat să fie din papetărie, așa că nu ezitați să luați pixuri, creioane și hârtii de notițe”, a mai spus profesorul.

Lucrurile pe care nu ar trebui să le luați din hoteluri

În ceea ce privește lucrurile pe care nu ar trebui să le luați din camerele de hotel, potrivit lui Erdem, în esență, orice altceva intră pe lista “nu luați”.

„Lenjeria de pat, prosoapele, cearșafurile și fețele de pernă, sunt printre cele mai mari lucruri care nu ar trebui luate. De asemenea, unii oaspeți presupun greșit că revistele sau cărțile disponibile în camerele lor sunt de luat, de multe ori nu sunt”, a spus Erdem.

De asemenea, uscătoarele de păr și aparatele de călcat cu abur sunt printre obiectele pe care le găsesc hotelierii când fac check-out-ul în bagajele clienților. Aceștia susțin că le împachetează „din greșeală”.

Atunci când aveți îndoieli dacă puteți sau ar trebui să luați ceva, Erdem spune să vă întrebați “ce ar spune profesorul meu de școală primară?”. Nu se „fură” din hoteluri doar articole precum șampoane sau lenjerii de paturi. Potrivit lui Erdem, el a auzit de oaspeți care au sustras „capete de duș și chiar plăci de marmură italiană” din camere înainte de plecare.

„Este o infracțiune”, a declarat un purtător de cuvânt al Poliției Metropolitane pentru Telegraph.

Oaspeții au făcut chiar și închisoare pentru furt, inclusiv o femeie care a făcut trei luni de închisoare pentru că a furat două prosoape de la hotelul Transcorp Hilton Abuja din Nigeria.

Și, indiferent dacă sunteți sau nu acuzat de o infracțiune, ați putea primi interzis în hotelul dumneavoastră preferat. Multe hoteluri, a relatat NBC, au baze de date „fără ședere” pentru persoanele pe care nu mai doresc să le aibă ca oaspeți, pe care le pot împărți chiar și cu alte hoteluri.

De ce să faci atâtea eforturi pentru niște obiecte atât de mici? Pentru că toate acestea se adaugă la costuri uriașe. Potrivit American Hotel & Lodging Association, furturile, chiar și cele mărunte, pot costa hotelurile aproximativ 100 de milioane de dolari pe an.

sursa: StirilePROTV

Articolul precedentBursele de merit ale elevilor în 2024: Ce sume pot primi lunar elevii care au rezultate bune la școală
Articolul următorUE a stabilit ca până la jumătatea anului 2026 toate salariile să fie la vedere