Situația a depășit limitele absurdului la PNL. După două zile de audieri în comisiile parlamentare 8 din cei 11 miniștri au primit aviz negativ, iar premierul demis, Ludovic Orban, e foc și pară. Asta, în condițiile în care el însuși a refuzat să își dea demisia – deși spune că vrea alegeri anticipate, a forțat moțiunea de cenzură care a dus la căderea propriului guvern și a revenit în Parlament cu exact aceleași propuneri. Dar se aștepta ca parlamentarii din comisii să îi laude propunerile deși PNL a anunțat că nu își va vota proprii miniștri!

Așadar, deși partidul pe care îl conduce a spus clar că nu va vota pentru miniștrii PNL și nici pentru el (președintele PNL!) – ca prim ministru, Ludovic Orban ar vrea ca alte partide să îi accepte propunerile, dar apoi să nu-i voteze guvernul. Dumneavoastră ați înțeles?

Dar asta nu e tot, oameni buni!

Pentru a se ajunge la anticipate – așa cum președintele Iohannis i-a ordonat lui Orban, acest circ va trebui să se mai repete o dată. Adică Parlamentul să respingă această mascaradă de guvern, Ludovic Orban să revină cu exact aceleași propuneri de miniști, audierile să se reia și guvernul să cadă încă o dată.

Klaus Iohannis, Ludovic Orban și PNL au provocat tot acest circ în loc să guverneze. În loc să arate oamenilor care chiar voiau să le dea o șansă că sunt în stare să conducă țara. În loc să facă, totuși, câte ceva pentru români.

Nu! PNL nu ne oferă nimic din toate astea. Ei ne țin săptămâni de zile într-o stare de circ politic și paralizie guvernamentală care fac România praf! Și-au distrus majoritatea parlamentară care i-a adus la putere anul trecut. Au invadat televiziunile ca să se plângă de fosta guvernare în loc să stea pe la ministere și să implementeze soluțiile pe care spuneau că le au. Au creat blocaj în administrație și incertitudine în economie. Iar acum vor să fie lăudați pentru asta.

Doar că, așa cum o spun ei înșiși, nu vor să fie votați! Și nu se vor vota nici ei înșiși. Iar dacă asta vor, așa să fie. Aventura PNL începe să îi coste mult prea mult pe români.

Articolul precedent”Serbările Zăpezii” de la Vârtop au ajuns la ediția a X-a
Articolul următorMinistrul Sănătății acuzat de omor din culpă!