O companie prezentă pe piața de indoor advertising din România de peste 20 de ani a făcut un top al orașele din România în care merg cei mai mulți români la mall-uri.

Pe primul loc se află, evident, Bucureștiul, care, pe lângă cel mai mare număr de locuitori și vizitatori/turiști, are și cele mai multe mall-uri și, implicit, cel mai mare număr de metri pătrați de spații comerciale.

Capitala marchează peste 10 milioane de vizite lunare în malluri. Dintre cele 12 mall-uri din Capitală, trei reușesc să atragă lunar 3 milioane de vizite, iar două dintre acestea se apropie de un trafic de aproape 2 milioane de vizite pe lună.

României îi lipsesc orașe cu populații de 500.000 – 1 million de locuitori. În afară de București, niciun alt oraș nu se apropie de această cifră oficială de 1,7 milioane de locuitori. De aceea, este imposibil, atât în viitorul apropiat și și cel îndepărtat, ca Bucureștiul să fie detronat din acest top”, a declarat Laurențiu Jiga, fondator și CEE managing director al Brand Management.

Deși situat pe poziția a treia ca număr de locuitori, cu 271.692 de rezidenți, Iașiul reușește să se situeze pe poziția a doua din perspectiva traficului în mall-uri, înaintea Clujului, cu puțin peste 3 milioane de vizite lunare. Acest lucru se datorează, pe de o parte, faptului că Iașiul este județul cu cei mai mulți locuitori din țară. Pe de altă parte, Iașiul are patru astfel de centre comerciale, iar Cluj-Napoca doar două.

Ambele înregistrează un trafic de peste 1 milion de vizite pe lună, ceea ce indică existența apetitului pentru shopping al clujenilor.

Comparativ, din cele patru malluri din Iași, doar unul reușește să înregistreze peste 1 milion de vizite lunare.

Al treilea oraș ca număr de vizite lunare la mall, respectiv 2,64 milioane, este Constanța, oraș care ocupă poziția a patra din perspectivă demografică (263.707 de locuitori). Constanța are trei malluri, din care două atrag lunar peste 1 milion de vizitatori.

Pe locul al patrulea, cu 2,57 milioane de vizite lunare la mall, se plasează Brașovul, oraș care are patru malluri, și unde doar unul consemnează vizite lunare de peste 1 milion.

Topul Trafic5, după numărul de vizite la mall, este completat de Cluj-Napoca, cu 2,38 milioane de vizite. Această poziție poate fi parțial explicată prin numărul redus de centre comerciale din capitala Transilvaniei, respectiv două.

Trafic5 urmărește evoluția traficului înregistrat în mall-urile

Acest top este integrat într-un indicator, denumit Trafic5, care urmărește evoluția traficului înregistrat în mall-urile din principalele orașe ale României. Indicatorul a fost creat de Brand Management și îndeplinește nevoia advertiserilor și a marketerilor de a avea informații cât mai complete privind numărului de vizite pe care le fac românii în centrele comerciale, informații care stau la baza stabilirii bugetelor de investiții în campaniile de marketing și advertising.

De ce este util un astfel de instrument? Pentru că, în funcție de el, marketerii și companiile pot alege când și unde să deruleze campanii de indoor advertising astfel încât mesajele de brand să ajungă la cât mai mulți potențiali cumpărători”, a declarat Georgian Drăghici, director comercial al Brand Management.

Potrivit datelor celui mai recent recensământ al populației, primele cinci cele mai mari orașe din România ca număr de locuitori sunt București (1,71 milioane de locuitori), Cluj-Napoca (286.598 locuitori), Iași (271.692 locuitori), Constanța (263.707 locuitori) și Timișoara (250.849 locuitori).

În alcătuirea indicelui Trafic5, compania a luat în calcul doar orașele cu o populație de peste 200.000 de locuitori, iar următoarele, după acest criteriu, sunt Brașov (237.589 locuitori), Craiova (234.140 locuitori) și Galați (217.851 locuitori). (sursa)

Articolul precedentVinerea Mare 2024 – tradiții și obiceiuri. Credincioșii ortodocși țin post negru pe 3 mai
Articolul următorSalvamontiştii le oferă turiştilor zece sfaturi pentru situaţiile în care se întâlnesc cu un animal sălbatic