Florian Bodog, senator PSD Bihor: Guvernul de condus de Marcel Ciolacu, președintele PSD a obținut acceptul Comisiei Europene pentru a sprijini compania de stat TAROM cu aproape 100 de milioane de euro.

Cu acești bani, se va putea construi o companie modernă și eficientă, complet digitalizată și adaptată unei piețe în care concurența este mai dură ca oricând. În următorii doi ani, TAROM poate redeveni un transportator aerian capabil să-și susțină dezvoltarea prin propriile performanțe economice.

Pentru mine și colegii mei din PSD, TAROM înseamnă simplu: #CălătoreșteRomânește!  Este un brand național în care noi continuăm să credem.

În schimb, Consiliul Judeţean Bihor, condus de Ilie Bolojan președintele PNL Bihor (Partidul Național Liberal) preferă să susțină din banii bihorenilor cu 10 milioane de euro compania de stat poloneză LOT pentru ca aceasta să efectueze zboruri către Varșovia.

În cel mai pur stil anti-național și anti-liberal, peneliștii care administrează județul, orașul și aeroportul finanțează o companie de stat străină pentru a concura compania noastră națională.

Mai rău, peneliștii bihoreni subvenționează curse aeriene nerentabile economic, adică pentru care nu există călători suficienți. Cu alte cuvinte, pentru că nu există o cerere naturală, „piața” (sic!), un concept fundamental al liberalismului autentic, este creată și menținută în mod artificial prin intervenția Consiliului Judeţean care injectează foarte mulți bani publici într-o „afacere” menită a salva aparențele și noul aeroport de la Oradea (o altă „afacere” penelistă) de la a sta gol și inutil. (sursa)

Articolul precedent1 mai, Ziua Muncii. Salariile din industrie au crescut în ultimii ani, dar sunt încă sub media pe economie (GRAFIC)
Articolul următorDe la grătar la spital! Micii, adevărate otrăvuri!