Oradea primește cu bucurie prima ediție a ORRO INTERNATIONAL DANCE CHAMPIONSHIP, un eveniment de dans sportiv internațional de excepție. Ne face plăcere să salutăm participanții și reprezentanții media la prima conferință de presă dedicată acestui eveniment deosebit.

Echipa de organizare este formată din: OanaVeszi și Florin Culda, antrenori și reprezentanți ai Clubului Exclusive, ei vor asigura partea tehnică a competiției, în timp ce Bianca și Cristian Pușcaș se vor ocupa de partea organizatorică.


România, o putere în lumea dansului, se bucură de aprobarea Federației Române și a Federației Internaționale pentru organizarea acestui eveniment. Acest lucru nu reprezintă doar o recunoaștere a acestei puteri, ci și o demonstrație a capacității orașului Oradea de a organiza evenimente de calitate la nivel internațional.


Evenimentul ORRO vine ca urmare a succesului și a bunei organizări a evenimentelor precum Cupa Exclusive 2022 și Campionatul Național al României 2023. ORRO INTERNATIONAL DANCE CHAMPIONSHIP va avea loc în perioada 26-28 aprilie, la Arena Oradea.

Scopul nostru este de a iniția o tradiție pentru România și Oradea și de a contribui la dezvoltarea culturii dansului de performanță în comunitatea noastră.

Evenimentul este organizat sub egida Federației Române de Dans Sportivși este cotat de către WDSF – Federația Internațională de Dans Sportiv.

Estimăm participarea a aproximativ 1000 sportivi din 20 de țări participante. Ca arbitri, avem 25 jurațidin 15 țări, personalități recunoscute la nivel internațional, fiind campioni mondiali sau europeni în dans sportiv.

Categoriile de dans includ:

  • LATINO AMERICANE – samba, cha-cha, rumba, paso doble, jive
  • STANDARD – vals lent, vals vienez, tango, quickstep, slow fox

Vârsta sportivilor variază între 6 și 75 de ani. Oradea va fi reprezentată de aproximativ 50 de perechi în competiție, iar Clubul Exclusive va participa cu peste 25 de perechi.

Printre arbitri și sportivi, avem câteva nume notabile, precum antrenorul și arbitrul internațional Mihai Petre, multiplii campioni naționali și internaționali – Rares Cojoc, Andreea Matei, Paul Moldovan, Cristina Tatar, Andrada Pacurar, Alexandru Miculescu.

Competiția va începe vineri, la ora 14, cu cea de-a treia ediție a Cupei Exclusive etapa la nivel național. Sâmbătă și duminică, programul va fi între orele 9 și 21, începându-se cu etapele de calificare a concursului internațional ORRO.

La ora 18 va avealoc Gala Oficială, la care vă invităm cu drag. Arbitrii vor sosi într-o paradă oficială, împreună cu reprezentanții Federației Române de Dans și cu Președintele Comisiei Relații Internaționale de Dans Sportiv, domnul Mircea Gavrila. Va fi organizată o paradă oficială a dansatorilor din toate țările participante. Se vor desfășura finalele competiționale pentru categoriile Latino și Standard. Duminică, programul va fi similar cu cel de sâmbătă.

Înscrierile la concurs se pot face până miercuri – 24.04.2024

Biletele se pot achiziționa online de pe site-uloficial – www.orrodance.com, sau la fața locului.

Evenimentul va fi transmis live prin Livestreaming.

Printre surprizele pregătite se numără:

  • un flashmob cu peste 300 de copii, organizat împreună cu Inspectoratul Școlar Bihor și toate școlile participante,
  • un moment de înaltă performanță și emoție alături de Asociația Persoanelor cu Dizabilități Locomotorii din Oradea, care vor dansa alături de sportivii Clubului Exclusive,
  • o tombolă cu șansa de a câștiga o Skoda Kamiq, extragerea urmând să aibă loc duminică seara.

Competiția va continua cu două zile de cantonament în Băile Felix, unde sportivii participanți vor beneficia de două zile intense de antrenament, alături de 30 de antrenori internaționali.

Vă mulțumim și vă invităm să va alăturați în această călătorie extraordinară a dansului sportiv la Oradea.

Articolul precedentTRĂDARE! 86 de europarlamentari de dreapta, dintre care unul născut la Oradea, șantaj la adresa României şi a altor țări ca să doneze sisteme Patriot Ucrainei / Amenință cu amânarea descărcării de gestiune pentru bugetul pe 2022
Articolul următorVremea joi, 18 aprilie: ploi în aproape toată țara, descărcări electrice și ceață