O veste bună pentru șoferi se prelungeste plafonarea tarifelor RCA. În cadrul ședinței de ieri, Guvernul a prelungit cu trei luni plafonarea tarifelor pentru asigurările RCA.

Plafonarea tarifelor RCA a fost confirmată ieri, 5 octombrie, prin actul normativ adoptat de Executiv, menținând astfel tarifele de primă maxime practicate de asigurători la data de 28 februarie 2023.

Actul normativ asigură respectarea obligațiilor legale ce rezidă din încheierea contractelor RCA în baza cărora sunt acordate despăgubiri aduse terților ca urmare a accidentelor rutiere.

Guvernul elimină tulburările din piața asigurărilor

Prin adoptarea acestor măsuri Guvernul urmărește eliminarea impactului negativ rezultat din creșterea prețurilor din piața asigurărilor auto. Totodată, Executivul evită crearea unei situații de criză generată de un dezechilibru major între cerere și ofertă. O disfuncționalitate evidentă a pieței. Apecte stipulate în art.4 alin. (3) din Legea concurenței nr.21/1996, republicată.

Piața asigurărilor RCA a fost zguduită de falimentul a doi asigurători cu cea mai mare cotă de piață. Astfel piața a fost tulburată de unde a rezultat și o creștere continuă a tarifelor practicate de companiile asiguratoare, potrivit economedia.ro.

În acest context, pe 5 aprilie 2023, Guvernul a emis hotărârea nr. 298/2023 privind stabilirea tarifelor de primă maxime precum și a altor măsuri valabile pentru societățile de asigurare. Actul normativ adoptat astăzi, a plafonat tarifele de primă aplicabile asigurărilor RCA la nivelul propriilor tarife de primă din 28 februarie 2023.

Trebuie menționat că șoferii care au achitat integral sau chiar și în rate prima de asigurare pot denunța contractul de asigurare. Prin urmare, clienții por recupera suma echivalentă cu perioada neexpirată a poliței de asigurare RCA. Însă, despăgubirea nu se acordă dacă în perioada de valabilitate a contractului RCA nu au fost acordate despăgubiri. (sursa)

Articolul precedent‘Concurență’ pentru inexistenta ‘AirBolojan’! Camera de Comerț propune o nouă companie aeriană, cu participarea Consiliilor Județene
Articolul următorCel mai tare eveniment de la concertul lui Michael Jackson din 1992! Zelenski, așteptat în vizită în România pe 10 octombrie. Poate, totuși, nu vine cu mâna goală…