Știați că originea cuvintelor șmecher și fraier este una germană? (sursa)

Ei bine, neamț șmecher am vrut, ca niște fraieri, neamț șmecher am votat. Nu o dată, ci de două ori, că așa le stă bine unor…, nu mai știu. Șmecheri sau fraieri?


g4media.ro: Fostul sediu al Partidului Național Liberal și al ALDE de pe Bulevardul Aviatorilor numărul 86 din București este pe cale să fie transformat într-o ”locuință individuală” care va fi atribuită președintelui Klaus Iohannis după ce acesta își va termina al doilea mandat, a declarat pentru G4Media.ro o sursă din mediul politic. Aceeași sursă a susținut că, în final, lucrările de amenajare vor costa 45 de milioane de lei (circa 9 milioane de euro).

Regia Autonomă ”Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat”, instituția care are în administrare imobilul și contractul de lucrări a refuzat să răspundă unor întrebări trimise de G4Media.ro pe marginea acestui subiect încă de pe data 22 ianuarie 2024.

În extrasul de Carte Funciară al clădirii de pe Aviatorilor a fost notat pe 26 iulie 2023 faptul că Primăria Generală a Municipiului București a autorizat executarea unor ”lucrări de construire pentru: remodelare interioară și exterioară, schimbarea destinației construcției în locuință individuală din clădire birouri/sediu partid, construcții anexe, cu toate instalațiile interioare aferente, împrejmuire, utilități”.

Antreprenorul general ar fi societatea Bog’Art SRL București care, exact trei luni mai târziu, a gajat veniturile obținute din acest contract la Banca Raiffeissen, în contul unui împrumut. Din acest contract reiese și suma contractului de lucrări încheiat de Bog’Art cu RAAPPS: 45 de milioane de lei.

Modalitatea de atribuire a contractului și valoarea acestuia nu apar, însă, și în portalul destinat achizițiilor publice, deși aici figurează alte contracte de reabilitare ale unor imobile administrate de RAAPPS. Patronul Bog’Art, Raul Doicescu, nu a răspuns apelurilor G4Media.ro.

Tot din extrasul de Carte Funciară reiese faptul că proprietatea de pe Aviatorilor este amplasată pe un teren de 1.110 mp și constă din trei imobile: clădire birouri (S+P+1E) cu suprafața construita la sol de 475 mp și suprafață construită desfășurată de 1.265 mp, un garaj cu suprafața construită desfășurată de 43 mp și o cabină poartă cu suprafața de 23 mp.

Conform legii, foștii președinți au dreptul să primească din partea RAAPPS o reședință oficială. Președinte înainte de Klaus Iohanis, lui Traian Băsescu i s-a repartizat o vilă de pe strada Gogol din București, și aici având loc lucrări de reabilitare înainte de mutarea acestuia. Renovarea imobilului a costat cu mult sub prețul clădirii de pe Aviatorilor: circa 300.000 de euro.

Subiectul imobilului de pe Aviatorilor a fost dezvăluit, în premieră, de Recorder.ro, cifra vehiculată pentru lucrări fiind de 7 milioane de euro (informațiile G4Media.ro indică costuri de 9 milioane de euro pentru modernizarea vilei). În același registru, la începutul lunii ianuarie, mai multe canale media au informat, citând surse din administrație, că Iohannis urma să primească după al doilea mandat un alt imobil, pe strada Gogol, în apropierea celui repartizat lui Băsescu în 2015.

Articolul precedentPrognoza meteo pe 2 săptămâni: ce ne așteaptă după căldura anormală. Când se schimbă vremea radical
Articolul următorCa să vezi!… Schimbare majoră de atitudine. Majoritatea americanilor vrea acum un zid la frontiera cu Mexicul