Vremea continuă să ne surprindă. Specialiștii anunță maxime de luna mai și ploi puține. însă de săptămâna viitoare se mai răcește. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a publicat prognoza meteo pentru intervalul 26 februarie – 10 martie 2024.

Prognoza meteo Transilvania

Valorile termice diurne se vor menţine cu mult peste normalul climatologic până la începutul lunii martie (3 martie), cu o medie zilnică a temperaturii maxime cuprinsă între 15 şi 18 grade. Ulterior tendinţa va fi de scădere treptată, astfel la finalul primei decade se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 11…12 grade, însă şi aceste valori vor caracteriza o vreme mai caldă faţă de normalul perioadei. Media temperaturilor minime va fi de 3…4 grade în prima noapte, va scădea la 0 grade în 28 februarie, iar la început de martie va creşte la 2…3 grade. După 5 martie sunt estimate temperaturi minime în medie de 0 grade.

Până pe 1 martie nu sunt prognozate precipitaţii. Ulterior, sunt posibile precipitaţii, cu o probabilitate mai ridicată, după data de 6 martie.

Prognoza meteo Crișana

În Crișana, iarna calendaristică se va încheia cu o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă, cu maxime ce se vor menține la o medie zilnică de 19…20 de grade și minime ce vor oscila între 5 și 7 grade.

În primele zile din martie, media zilnică a temperaturii maxime va fi de 16…17 grade, iar după 5 martie sunt estimate valori în jurul a 13 grade.

Temperaturile minime la început de martie vor fi în medie de 5…6 grade, însă spre finalul primei decade, la fel ca și în cazul temperaturilor maxime, se remarcă o scădere până la valori de 1…2 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai rdicată după data de 5 martie. Până atunci regimul pluviometric se va menține deficitar, ploile urmând a fi slabe și pe arii restrânse.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Prognoza meteo Maramureș

Extrem de caldă va fi vremea şi în această regiune, unde maximele termice prognozate până pe 1 martie se vor situa în jurul a 18 grade. Ulterior tendinţa va fi de scădere treptată, de la valori în medie de 16 grade în perioada 2 – 4 martie, până la 12 grade la finalul primei decade. Media temperaturilor minime va fi de 4…5 grade în primele două nopţi, va scădea la 2…3 grade în 28 şi 29 februarie, iar la început de martie va creşte la 5…6 grade. Până la finalul primei decade, ca şi în cazul temperaturilor maxime, este estimată o scădere a temperaturilor şi pe timpul nopţilor, până spre o medie regională de 0 grade.

Până pe 1 martie nu sunt prognozate precipitaţii. Ulterior, probabilitatea pentru apariţia precipitaţiilor va fi în creştere.

Prognoza meteo la munte

Media zilnică a temperaturilor maxime până la finalul lunii februarie se va menţine la 8 grade. Primăvara calendaristică va debuta cu valori termice diurne uşor mai scăzute, respectiv o medie pentru întreaga zonă de 6 grade, iar după data de 5 martie va scădea treptat până la valori în jurul a 2 grade. Evoluţia va fi asemănătoare şi în cazul temperaturilor minime, aceastea urmând a avea o medie de 0…2 grade în prima săptămână şi cu o tendinţă de scădere treptată până spre -4 grade în a doua săptămână.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată după data de 5 martie. Până atunci precipitaţiile vor fi slabe şi se vor semnala pe arii restrânse. (sursa)

Articolul precedentCardul European pentru dizabilitate oferă acces gratuit la muzee, teatre și competiții sportive. Unde este valabil
Articolul următorDespre originea cuvintelor șmecher și fraier, și palatul lui Iohannis (VIDEO)