După ce Cîțu nu a știut cât costă o pâine în țara al cărei premier este (da, da!), iată că ministrul Finanțelor nu știe care este salariul minim pe care îl încasează românii. E tot mai bine, iar EI sunt tot mai conectați (deloc!) la realitatea cotidiană și dureroasă a majorității românilor.

Noul ministrul al Finanțelor, Dan Vîlceanu, s-a bâlbâit, marți, când a fost întrebat într-o conferință de presă cât este salariul minim net în România, primul răspuns fiind 1.600 de lei. “Nu are cum să fie 1.300”, i-a spus Vîlceanu unui reporter care i-a atras atenția că salariul minim net este 1.386 de lei.

Dan Vîlceanu, impus de Florin Cîțu în fruntea Ministerului Finanțelor, a fost întrebat în conferință de presă cât este în România salariul minim net.
“Este în jur de 1.600… și ceva”, a răspuns Vîlceanu.

Când reporterul i-a spus că, de fapt, este 1.386 lei, ministrul a replicat: “E 2.380, cred, salariul minim… Da, 2.300 salariul minim brut. Deci nu are cum să fie 1.300, dar, mă rog”.
Întrebat cât consideră că ar trebui să fie un salariu în regulă în România, Vîlceanu a spus că “există o discuție privind racordarea salariului minim la coșul minim de consum, dar este o discuție complexă pentru că prețurile cresc constant”.

Dan Vîlceanu a fost învestit în funcție în 18 august.
El a fost validat pentru funcția de ministru al Finanțelor în Biroul Politic Național al PNL, convocat de către premierul Florin Cîțu și de susținătorii acestuia. Singurul vot împotrivă a fost al lui Ludovic Orban, Vîlceanu având de partea lui 47 de voturi.
Dan Vîlceanu, președintele filialei Gorj al liberalilor, este unul dintre susținătorii lui Cîțu în competiția acestuia pentru șefia partidului. (HotNews.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.