Sociologul Claudiu Tufiș a arătat într-un grafic publicat pe pagina personală de Facebook cât înseamnă alcoolemia cu care acum 20 de ani premierul Florin Cîțu era prins de către poliția din Statele Unite.

„Și ultima pe această temă, pentru că aduce duvezi suplimentare privind caracterul lui Cîțu.
A băut, a condus beat (BAC 0.161), nu era în stare să mențină direcția și viteza mașinii (conform poliției din Ames).

Și ce face prea-mărețul? Susține că e nevinovat și cere toate dovezile poliției, doar-doar găsește o technicalitate prin care să scape.

Pe scurt, cam ceea ce fac toți jmecherașii români când sunt prinși că au depășit viteza și contestă radarul și tot ce pot. După care probabil că i-a explicat avocatul cum stă treaba în SUA.

Aveți mai jos ce înseamnă o alcoolemie de 0.161. Înțeleg că pentru mulți români e normal să bea 8 pahare de vin și apoi să conducă – asta pare să fie principala linie de apărare pe care am văzut-o zilele astea. Pentru cei care nu beau vin, este echivalent cu aproape trei litri de bere sau cu 360 de ml de whisky. Am presupus că prea-mărețul cântărea 72 de kg la acel moment”, notează sociologul pe Facebook.

Din dosarul întocmit de către autoritățile americane din SUA, pe 3 decembrie 2000, la ora 02.08, mașina Ford Probe roșie, condusă de către Florin Cîțu, mergea de pe-o parte pe cealaltă a drumului, iar șoferul era băut, avea ochii injectați și o alcoolemie (BAC) de 0.08, se arată în documentul oficial, citat de Mediafax.

În noaptea respectivă, Cîțu este luat în custodia autorităților care stabilesc o cauțiune de 1.950 de dolari. După ce procurorul formulează oficial acuzațiile și le trimite judecătorului, Florin Cîțu nu se mai prezintă la instanță pentru că se întoarce în România pentru sărbătorile de Crăciun, se mai arată în dosarul citat de Mediafax.

Revenit în SUA în ianuarie 2001, Florin Cîțu pledează inițial nevinovat, dar spre sfârșitul lui februarie 2001 se răzgândește, face un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorul, acceptă să intre într-un program de evaluare împotriva abuzului de substanțe și trimite evaluarea sa într-un plic „confidențial” la instanță.

Pe 26 februarie 2001, judecătorul Thomas R. Hronek îl condamnă pe Florin Cîțu la 2 zile de închisoare în Penitenciarul Story County, îi scade din pedeapsă perioada reținerii, îi dă amendă de peste 1300 de dolari și îi cere să contacteze șeriful din Story County pentru executarea pedepsei și chiar și să plătească masa și camera din penitenciar dacă este nevoie. (ziare.com)

Articolul precedentAruncați uleiul după ce prăjiți cartofi? Iată ce puteți primi în schimbul acestuia dacă îl reciclați
Articolul următorRectificarea bugetară: FĂRĂ BANI PENTRU DESPĂGUBIRILE FERMIERILOR afectați de secetă, promise ANUL TRECUT!