PSD şi PNL au decis să candideze separat la Primăria Capitalei. Coaliția de guvernare a renunțat luni seara, 22 aprilie, la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu.

Gabriela Firea şi Sebastian Burduja revin în poziţiile de candidaţi pentru Primăria Generală, potrivit unor surse politice.

Cei doi au tot anunțat că își doresc să candideze, anterior desemnării lui Cîrstoiu, intenţia.

„Coaliția a decis să meargă cu candidaturi separate, respectiv Gabriela Firea – PSD și Sebastian Burduja – PNL, pentru a maximiza electoratele celor două partide. Cei doi candidați nu se vor ataca în campanie, ci vor avea o campanie constructivă, centrată pe soluții pentru București”, au transmis surse politice.

Candidaturile la primăriile de sector rămân comuni, la fel şi listele pentru consilii locale.

”Este o situaţie similară cu deciziile luate pentru Bacău si Braşov”, au argumentat reprezentanții celor două partide.

Coaliţia PSD-PNL s-a reunit,luni, la ora 10.00, pentru a decide dacă medicul Cătălin Cîrstoiu rămâne candidatul la Primăria Capitalei, în urma acuzaţiilor privind incompatibilitatea sa. Luni, medicul ar fi trebuit să îşi depună oficial candidatura.

La începetrea discuţiilor, liberalii luau în calcul să meargă cu un candidat propriu la Primăria Capitalei, în cazul în care Cîrstoiu nu mai candida, în timp ce PSD insista asupra ideii ca şi la Capitală cele două partide să vină cu un candidat comun, membru de partid.

La rândul său, medicul Cătălin Cîrstoiu a declarat încă de vineri că mandatul său este pe masa coaliţiei şi a remarcat că a fost ”cam singur în precampania asta”. ”Aş fi nebun să merg într-o luptă fără sprijin, normal”, a afirmat el, întrebat dacă s-ar retrage dacă liderii coaliţiei îi cer acest lucru.

Cătălin Cîrstoiu a fost anunţat oficial candidat din partea PSD-PNL la Primăria Generală în 20 martie. Cel mai recent sondaj îl plasa pe poziția a treia, după Nicuşor Dan şi Cristian Popescu Piedone. (sursa)

Articolul precedentCitește-ți bolile în talpă! Iată cum (GRAFIC)
Articolul următorSfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă. Ce se face în această zi, conform tradiției populare