Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că joi a fost demarat studiul de piaţă pentru construcţia, la Institutul Oncologic Bucureşti, a primului Centru Naţional de Protonoterapie din Europa de Sud-Est.

Protonoterapia presupune utilizarea protonilor pentru a furniza o doză de radiaţii care ucid celulele tumorale.

“Protonoterapia se va face, pentru prima oară, în România! Un pas hotărât în direcţia corectă, după cele 7 centre noi de radioterapie deblocate şi finanţate de MS.

Astăzi am demarat studiul de piaţă pentru construcţia, la Institutul Oncologic Bucureşti, a primului Centru Naţional de Protonoterapie din Europa de Sud-Est”, a scris ministrul pe Facebook.

El a afirmat că va fi cea mai mare investiţie în echipamente medicale destinate pacienţilor oncologici pe care a derulat-o Ministerul Sănătăţii.

“Este cea mai mare investiţie în echipamente medicale destinate pacienţilor oncologici pe care a derulat-o Ministerul Sănătăţii. Este o datorie de onoare pentru noi să derulăm şi să finalizăm proiectele pe care le începem”, a mai scris Rafila. (sursa)

Articolul precedentChina și Ungaria vor semna 16 acorduri economice! China a investit deja miliarde de euro în economia Ungariei, inclusiv în mega-fabrica de la Debrecen
Articolul următorEchipa D’ALE PORCULUI Bihor va reprezenta tradițiile ardelene ale preparării porcului la cel mai mare festival de BBQ din Europa!