Florian Bodog: Săptămâna trecută, Curtea de Apel Oradea a hotărât suspendarea programului Casa Verde Fotovoltaice prin care se admite cererea formulată de o firmă specializată din Oradea, care nu a fost validată de Administrația Fondului de Mediu (AFM). Firma respectivă a reclamat faptul că AFM nu a respectat prevederile Ghidului de finanțare aprobat prin ordin al Ministerului Mediului și nici propriile instrucțiuni tehnice în materie.

Proprietarul firmei respective a mai reclamat și faptul că:

– Nu a fost respectată legea în vigoare prin care o instituție publică nu poate solicita un document emis de către o altă instituție publică;

– AFM nu s-a prezentat la înfățișările din cadrul procesului;

– Nu a prezentat în instanță dovada trimiterii unui simplu e-mail – variantă care ar fi oprit orice procedură de blocare a Programului.

”Ne-au tratat cu aceeași superficialitate cu care ne-au obișnuit deja”, a declarat proprietarul companiei.


Citește și: Cum a fost blocat Programul Casa Verde Fotovoltaice în instanță, de o firmă din Oradea. ″Nu consider că a pleca capul și a accepta gratuit o nedreptate este varianta corectă”


Având în vedere această problemă gravă – care afectează peste 90000 de familii care așteaptă să-și instaleze panouri fotovoltaice – am adresat o întrebare parlamentară Ministerului Mediului în care am solicitat să mi se comunice procedurile defectuoase care au dus la blocarea în instanță a Programului dar și măsurile concrete care au fost luate pentru a evita repetarea unei astfel de situații, în condițiile în care participanții vorbesc despre o superficialitate cronică. (sursa)

PS: Ulterior, alți patru instalatori, din județe diferite ale României, au dat în judecată AFM, reclamând același lucru ca și firma din Oradea: nu au fost incluși în listele de instalatori agreați într-un mod eronat.

Articolul precedentȘeful misiunii FMI: România are o poziţie externă mult mai solidă decât în 2009. „Nu vedem niciun semnal de alarmă privitor la datoria externă, rezerva valutară sau deficitul de cont curent“
Articolul următorFostul șef al Comisiei Europene spune că Ucraina nu poate adera rapid la UE: „Este o țară coruptă la toate nivelurile societății”