În urma unei solicitări adresate de Antena 3 cu privire la situaţia pacienților internaţi în Spitalul Foişor din Bucureşti, transformat în spital suport COVID-19, reiese că în acest moment unitatea medicală are 183 de paturi libere şi doar 23 de pacienți internaţi cu SARS-COV-2. Asta în timp ce la momentul evacuării au fost anulate 39 de intervenții chirurgicale.

Spitalul Foișor din Bucureşti a răspuns, joi, solicitării Antena 3 referitoare la situaţia pacienţilor COVID-19 , respectiv situaţia paturilor din secția ATI.

Din răspunsul oficial reiese că, miercuri, erau internați 20 de pacienți dintre care 17 internați pe secția ATI.

Este interesant pentru că știm la momentul respectiv pe 9 aprilie a fost o justificare venită din partea autorităților care spuneau că toate unitățile de primiri urgențe sunt pline că au nevoie de paturi ATI, dar iată că nici la acest moment aceste paturi de la Foișor nu sunt ocupate în totalitate.

Spitalul Foişor are 183 de paturi goale

Cei de la Foișor spun că au 28 de paturi din care sunt ocupate doar 17. Medicii de la Foișor răspund în acest document oficial și spun că, au fost anulate 37 de intervenții chirurgicale și se referă la pacienții care au fost evacuați în acea noapte.

Mai mult, medici precizează că aveau pe lista de așteptare pentru intervenții chirurgicale 831 de pacienți despre care nu știm ce s-a întâmplat cu ei, pentru că medicii de la Foișor au rămas tot acolo, asigură în continuare asistența medicale pentru pacienții cu COVID-10.Vorbim despre 31 de medici și 190 de asistente.

Spitalul, în acest moment, este aproape gol. Din 217 paturi, în acest moment sunt doar 23 de paturi ocupate.

Reamintim că Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie a fost evacuat de urgenţă pe 9 aprilie seara. Zeci de pacienți, unii dintre ei recent operaţi, au fost nevoiți să îşi cheme rudele să îi ia acasă. Cei mai mulți dintre ei nu erau din Capitală şi au ieșit cu greu din această situație delicată.

Vezi AICI răspunsul oficial al Spitalului Foișor la solicitarea Antena 3

Articolul precedentO lună din viața unui domn președinte. Cum arată agenda lui Iohannis
Articolul următor​Sărbătoarea Paștilor: Sfânta Lumină va fi adusă sâmbătă de la Ierusalim