Viorel Huşanu, preşedintele Sanitas Bucureşti, s-a declarat şocat de situaţia de la Spitalul de Ortopedie Foişor din Bucureşti şi a cerut demiterea ministrului Vlad Voiculescu după decizia de evacuare de urgenţă a pacienţilor în stradă fără preaviz.

Protestatarii nemulţumiţi de ordinul de evacuare semnat de ministrul Vlad Voiculescu, au venit în faţa Spitalului Foişor, unde pacienţii recent operaţi au fost evacuaţi în regim de urgenţă. Oamenii i-au huduit pe cei care au luat decizia ca Spitalul Foișor să fie transformat în spital COVID şi au strigat ”criminalii”.

Viorel Huşanu, preşedintele Sanitas Bucureşti, s-a declarat şocat de situaţia pacienţilor şi a cerut demiterea ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

„Dragă Vlad, știu că ai o sută de consilieri (onorifici) dar de data asta simt că ai nevoie de sfatul meu: DEMISIA! Un ministru ar trebui să aibă grija de toţi pacienţii, de tot personalul medical iar tu nu eşti capabil de nimic!”, a scris Viorel Huşanu pe Facebook.

Încerc să înţeleg cum se poate aşa ceva într-o ţară membră a UE, NATO. Opriţi-vă!

Opriţi-vă!!! Aşa nu se mai poate! Domnule ministru… Pacienţi, unii abia operaţi, mutaţi în miez de noapte… în Secolul 21!? Aproape toţi cei o sută de pacienţi care necesitau spitalizare, sunt trimişi acasă!! Doar 12 transferaţi la alte spitale?!Încerc să înţeleg cum se poate aşa ceva într-o ţară membră a UE, NATO, o ţară în care se presupune că există respect pentru pacient şi drepturile sale… Sunt şocat şi nu înţeleg cum este posibil să asistăm la astfel de scene groteşti şi incredibile, care pun în situaţii incredibile pacienţii şi personalul medical.

„Sunt şocat şi trag un semnal de alarmă în ultimul ceas”

Nu ştiu cine a pregătit şi coordonat o astfel de acţiune. Cred că este clar pentru toată lumea modul superficial şi prost în care este gestionată această criză sanitară de unii, era să scriu oameni, vremelnic puşi în funcţii care le depăşesc competenţa şi bunul simţ. Sunt şocat şi trag un semnal de alarmă în ultimul ceas. Ajunge! Solicit persoanelor cu decizie să ia atitudine! Opriţi-vă domnilor şi plecaţi acasă! Aşa nu se mai poate!”, a mai spus, Huşanu, preşedintele Sanitas Bucureşti. (sursa)

Articolul precedentNoaptea ca proștii. Pacienți mutați cu mașini personale. Barna: Este un cost acceptabil!
Articolul următorPsihiatru, despre evacuarea de la Foișor: Domnule ministru Harababură, unde e respectul pentru demnitatea umană aici?