Vlad Voiculescu, ministrul USR al (teoretic) Sănătății, încearcă acum să dea vina pe Spitalul Foișor și pe Primăria Capitalei – unde tronează fostul său dușman, Nicușor Dan, pentru situația scandaloasă de acum două nopți, când pacienți dintre care unii proaspăt operați au fost expulzați din spital!

Așa cum informa și BihorNews.ro, Spitalul Foișor i-a transmis lui Voiculescu în DOI aprilie că NU îndeplinește criteriile pentru a fi spital Covid!

Iată ce a declarat ministrul:

Discuțiile sunt de un an de zile în urmă. MS a dat avizul ca Spitalul Foisor să devină spital Covid pentru că viața unor oameni depindea de asta. Da, s-a întârziat enorm de mult cu transferul pacienților.

Spitalul Foișor nu este în subordinea Ministerului Sănătății. Ministerul Sănătăți nu poate decide pentru un manager de spital aflat în subordinea unei primării ori a unui Consiliu Local.

Este regretabil că acest lucru s-a întâmplat și este cât se poate de evident că de la un punct în colo s-a încercat folosirea unei situații de urgență pentru a câștiga capital politic.”

Conducerea Spitalului Foişor a trimis o adresă pe 2 aprilie Ministerului Sănătăţii şi a explicat că unitatea sanitară nu poate primi pacienţi COVID, precizând că nu îndeplineşte condiţiile prevăzute în Ordinul care include lista spitalelor şi unităţilor de dializă COVID-19. Astfel, reprezentanții spitalului spuneau că nu există acces permanent la laborator şi la o platformă diagnostică cu radiologie convenţională, capabilitate de implementare de paturi destinate terapiei acute sau linie de gardă în una dintre specialităţile boli infecţioase sau pneumologie, potrivit News.ro.

Articolul precedentSpitalul Foișor i-a transmis lui Voiculescu în DOI aprilie că NU îndeplinește criteriile pentru a fi spital Covid: Vă atenţionăm pentru a evita concluzii provocatoare de malpraxis
Articolul următorRomânia mai are doar șase paturi COVID libere la ATI. Pandemia durează de la finalul lui 2019. Suntem în aprilie 2021!