România a ajuns la un nivel fără precedent al bolnavilor COVID de la ATI – 1.531, iar numărul ridicat este cu atât mai îngrijorător cu cât în toată țara sunt acum doar șase locuri libere. Afirmația a fost făcută de premierul Florin Cîțu la finalul unei ședințe în care a declarat că a cerut explicații legate de motivul pentru care nu a fost atins „obiectivul de 1.600 de paturi funcționale la ATI”.

Astăzi, România a depășit pragul de 1.500 de pacienți internați la ATI. A ajuns, mai exact, la 1.531, o creștere cu 39 într-o singură zi.

Ministerul Sănătății a anunțat că locurile din spitalele COVID de la terapie intensivă se ridică la 1.677. Dar acest număr este doar pe hârtie. Și nu doar lipsa paturilor ATI este o problemă, ci și a personalului ATI, după cum a relatat Digi24.

Potrivit Digi24, în București, din nou, nu mai este niciun loc liber. Capitala a mai fost în această situație vineri, când trei pacienți au fost transferați la Iași. Câteva ore mai târziu, a urmat evacuarea cu scandal de la Spitalul Foișor, care a avut ca scop principal eliberarea a 20 de paturi ATI. Toate au fost ocupate până astăzi, adică în două zile.

Ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat și el că „în toată țara, mai sunt libere 6 paturi la Terapie Intensivă”.

Citeşte întreaga ştire: Criză COVID la terapie intensivă: România mai are doar șase paturi libere la ATI

Articolul precedentVlad Voiculescu este un mare mincinos: ”MS nu poate decide peste un manager de spital aflat în subordinea unei primării.” Și totuși, a făcut-o!
Articolul următorRemanierea lui Vlad Voiculescu, aproape iminentă. Sau nu. Florin Cîțu: “Decizia o va lua premierul, iar aceste decizii nu se discută, ele se vor anunța.”