Adunarea Generală a Acționarilor Prime Dash Development SA, constituită în data de 21 mai 2021, alege un Consiliu de Administrație format din următorii trei membri: dl Marius Marian Alexe, dl Madou Sylla, și Ioana Mariana Rus, pentru o mai bună reprezentare a acționarilor și totodată pentru consolidarea cadrului de guvernanță corporativă în vederea creșterii performantei companiei.

Prime Dash este un FinTech care dezvoltă produse financiare ce au la bază tehnologii de ML, AI, RPA și Advanced Analytics, care susțin atât IMM-urile cât și instituțiile financiare și companiile care folosesc operațiuni de creditare comercială, în procesul de digitalizare. 

Soluția de Business Intelligence dezvoltată de Prime Dash pentru IMM-uri, și anume Decision Maker, se află pe platforma BT Store a Băncii Transilvania din anul 2020.

Până în prezent, Prime Dash Development SA a atras o finanțare de 500.000 de euro cu dl Marian Marius Alexe ca investitor principal, în anul 2020. Omul de afaceri este un experimentat investitor la Bursa de Valori București (BVB) și este un susținător al startup-urilor și al companiilor de pe piața AeRO. De-a lungul timpului, a devenit acționar semnificativ în companii precum Bittnet Systems, Norofert (unde face parte și din Consiliul de Administrație), Ascendia, Life is Hard, MAM Bricolaj și Raiko Transilvania.

O nouă deschidere către investitori va fi posibilă în viitorul apropiat, când se dorește dezvoltarea unei echipe puternice de vânzări pe piața europeană, pentru atragerea de noi parteneri strategici și promovarea ecosistemului de produse în spațiul european.

Despre ecosistemul Prime Dash și cine îl utilizează

Soluțiile dezvoltate de Prime Dash creează un ecosistem digital complet, care se adresează instituțiilor financiare și clienților din portofoliile acestora.

  • Loan Processor  este o platformă front și back-end pentru procesarea volumelor mari de cereri de creditare. Această platformă conține un modul de Business Intelligence și capabilități de pre-aprobare.
  • Credit Management Platform, le permite instituțiilor financiare să se conecteze cu datele financiare ale clienților pentru a primi raportare continuă și analiză financiară automatizată. Instituțiile Financiare folosesc această soluție și pentru a monitoriza solvabilitatea și riscul de credit asociat clienților din portofoliu.
  • Decision Maker, este o soluție oferită IMM-urilor și are scopul de a ajuta antreprenorii în procesul decizional. Această platformă SaaS de Business Intelligence poate fi folosită atât independent de către companii, dar și ca o modalitate de a se conecta la o instituție financiară.

Aceste trei soluții integrate creează o platformă digitală completă, care simplifică fluxul  operațional pentru o instituție financiară, făcându-l mai ușor de gestionat.

Obiective de viitor: extinderea pe piețe externe, listarea pe piața AeRO în cadrul BVB

Obiectivele pe termen scurt sunt dezvoltarea continuă a ecosistemului de produse și extinderea pe noi piețe în spațiul european, mai exact Marea Britanie, Franța și Germania.

Strategia pe termen mediu (1-3 ani de zile) a managementului companiei, care beneficiază de expertiza dlui Marian Marius Alexe în piețele de capital, urmărește pregătirea și listarea acesteia pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), segmentul pieței de acțiuni al sistemului alternativ de tranzacționare (ATS) al BVB.

„Cum spuneam la ‘Deschiderea de azi‘ la ZF, în ultima perioadă, datorită interesului mare al investitorilor, multe din companiile nou listate mi s-au părut prea scumpe pentru a putea obține randamente bune.  Așa că am făcut un pas mai în spate, investind în companii care se pot lista pe AeRO în perioada următoare. afirmă dl Marius Marian Alexe, membru în Consiliul de Administrație al Prime Dash Development.

„Prime Dash a fost gândită ca o organizație o globală, ușor de scalat și de adaptat la piețe noi. Acest lucru, coroborat cu faptul că este o companie din domeniul IT, axată pe o nișă aflată în plină expansiune, face ca potențialul de creștere să fie imens.

Dorim să facem o majorare de capital urmată de o listare pe AeRO, dar nu în acest an pentru că tinerețea companiei (care a devenit SA în 2020) încă nu ne permite să demonstrăm că suntem o companie solidă. Vom începe procedurile de listare când vom avea argumente irefutabile că înregistrăm o creștere accelerată și vom putea oferi randamente peste media pieței de pe AeRO. Până atunci pregătim o noua rundă de finanțare, pentru extinderea în Europa și ne vom înscrie în Programul BVB, Made in Romania. continuă dl Marius Marian Alexe, membru în Consiliul de Administrație al Prime Dash Development.

Despre Prime Dash

Prime Dasheste un FinTech care are misiunea de a democratiza tehnologiile avansate cu scopul de a-și ajuta partenerii să își atingă obiectivele financiare și de business, prin folosirea soluțiilor digitale. Folosind tehnologii precum ML, AI, RPA și Advanced Analytics, Prime Dash a dezvoltat un ecosistem inteligent de produse care susține atât IMM-urile, cât și instituțiile financiare și companiile care folosesc operațiuni de creditare comercială, în procesul de digitalizare. 

Valoarea unică adusă de produsele Prime Dash constă în modul în care acestea comunică între ele, rezultatul fiind o situație în care ambele părți au de câștigat. Pentru IMM-uri, Prime Dash este un instrument de creștere a profitabilității și un consultant financiar digital. Pentru un creditor, Prime Dash este o soluție care permite monitorizarea continuă a clientului, eliminând o mare parte a riscurilor asociate operațiunilor de creditare și menținând un grad de protecție în colaborare.

Articolul precedentCea mai mare clădire de birouri din lemn din România, la Săldăbagiu de Munte. Factura la energie, ridicol de mică
Articolul următorCâte persoane s-au vaccinat în fiecare localitate din România