Coaliţia de guvernare a decis să renunțe la creşterea taxelor locale, mai precis a impozitului cu 50% pe proprietăți, scrie Europa Liberă, care citează surse politice.

Comisia de Buget din Camera Deputaților va da marți, 15 noiembrie, raportul final asupra Ordonanței care vizează majorarea impozitelor locale. 

„Se renunță la grila notarială, deoarece nu se putea aplica din 2023. Renunțăm și la pragul de 0,1% din Ordonanța din vară, dar și la majorarea valorii de impozitare. Impozitele pe proprietate vor rămâne la nivelul din Codul Fiscal actual”, au declarat surse politice, pentru Europa Liberă.

Propunerea, care potrivit unor surse politice a aparținut social-democraților, a fost acceptată de PNL, la o lună de la votul din Senat, prin care se decisese majorarea impozitelor pe proprietate cu 50%, decizie cu care primarii nu au fost de acord.

Guvernul decisese, prin Ordonanța 16 din iulie 2022, să crească plafonul minim pentru impozitele pe proprietate, de la 0,08% la 0,1% din valoarea clădirii.

Citeşte întreaga ştire: Impozitul pe proprietăți nu se majorează până în 2025, susțin surse politice

Articolul precedentCare sunt cele mai populare partide din ţările europene şi cum arată trendul politic. Stânga este pe val în majoritatea statelor
Articolul următorPoate fi fentat alcooltestul? Experimentul cu pătrunjel, gumă de mestecat și usturoi făcut de un polițist VIDEO