Presa locală informează că Primăria Oradea renunță anul acesta la tradiționala fasole cu ciolan de 1 Decembrie și la micile, oricum, cadouri, pentru copiii care vin cu colinda.

Cică din rațiuni bugetare. Cică din cauza restricțiilor la cheltuieli aduse de ministrul penelist al Finanțelor, clujeanul care se ține orădean, domnul Boloș.

Și totuși…

Și totuși, pentru că mereu există și un și totuși!

Dacă, din banii orădenilor, adică de la bugetul local, Primăria Oradea nu vrea să scoată un leu pentru orădeni, totuși, din aceeași bani, ȘOC: APTOR va cheltui aproape 200.000 de euro pentru organizarea emisiunii radio Orașul faptelor bune.

Ca mențiune, anul trecut a cheltuit oficial undeva la 170.000 de euro!

Că suntem un oraș MULT mai sărac decât o spune propaganda penelistă, se știe deja și se vede pe toate clasamenetele naționale ale salariilor.

Dar să te lauzi că ești ditamai Primăria, model pentru toate primăriile din galaxie, și să nu dai un leu pentru o amărâtă de fasole și o ciocolată pentru copiii care se luptă să mai țină vie o tradiție de sute ani, asta nu e altceva decât meschinărie. Rușine!

PS – Totuși, pe ce se duc banii orădenilor în afară de plata datoriilor contractate de Primărie și, așa cum se vede, pe propagandă?

Articolul precedentIoan Mang: România și românii susțin aspirațiile europene ale Ucrainei, mai rămâne însă ca și liderii politici de la Kiev, nu doar să vorbească despre acest deziderat, dar să și dovedească în mod consistent că vor să ni se alăture în cadrul comunității europene!
Articolul următorPedagog înjunghiat de o elevă într-un liceu din Oradea. Fata fusese chemată cu mama sa în biroul directorului adjunct