Un fost angajat Boeing cunoscut pentru că și-a exprimat îngrijorarea cu privire la standardele de producție ale companiei a fost găsit mort în SUA, scrie BBC.

John Barnett a lucrat pentru Boeing timp de 32 de ani, până la pensionare în 2017.

În zilele de dinaintea morții sale, el a depus mărturie într-un proces împotriva companiei.

Oficiali ai Boeing a spus că firma e întristată de moartea lui Barnett. Bărbatul, în vârstă de 62 de ani, ar fi murit din cauza unei răni „auto-provocate” pe 9 martie, iar poliția a deschis o anchetă.

Domnul Barnett a lucrat pentru gigantul american de avioane timp de 32 de ani, până la pensionarea sa în 2017 din motive de sănătate.

Din 2010, a lucrat ca manager de calitate la uzina din North Charleston, la producția de 787 Dreamliner, un avion de linie de ultimă generație, folosit în principal pe rutele lungi.

În 2019, domnul Barnett a declarat pentru BBC că muncitorii aflați sub presiune au montat în mod deliberat piese sub standardele cerute la aeronave pe linia de producție.

El a mai spus că a descoperit probleme grave cu sistemele de oxigen, ceea ce făcea ca una din patru măști de respirație să nu funcționeze în caz de urgență.

De asemenea, Barnett a spus la scurt timp după ce a început să lucreze în Carolina de Sud că procesul de asamblare a avionului se făcea în grabă iar siguranța a fost compromisă.

El a spus că în unele cazuri, piesele necorespunzătoare erau scoase din coșurile de deșeuri și montate pe avioane care erau construite pentru a preveni întârzierile pe linia de producție.

Domnul Barnett a spus că a alertat managerii cu privire la preocupările sale, dar nu a fost luată nicio măsură.

Boeing a negat afirmațiile. Cu toate acestea, un control din 2017 făcut de către autoritatea de reglementare din SUA, Administrația Federală a Aviației (FAA), a confirmat unele dintre preocupările domnului Barnett. Boeing a primit ordin să ia măsuri de remediere.

La momentul morții sale, domnul Barnett se afla la Charleston pentru interviuri legale legate de acel caz.

El trebuia să fie supus altor audieri sâmbătă, dar cum nu s-a prezentat, poliția l-a căutat la hotelul la care stătea. El a fost găsit mort în mașină, în parcarea hotelului.

Într-o declarație, Boeing a spus: „Suntem întristați de moartea domnului Barnett, iar gândurile noastre sunt la familia și prietenii lui”.

Săptămâna trecută, FAA a declarat că un audit de șase săptămâni al companiei a găsit „mai multe cazuri în care compania nu a respectat cerințele de control al calității producției”. (sursa)

Articolul precedentCu un pas mai aproape de învierea unui gigant din epoca de gheață. Când s-ar putea naște primul mamut recreat prin inginerie genetică
Articolul următorExecutivul a adoptat hotărârea privind calendarul alegerilor europarlamentare şi locale din 9 iunie / Perioada electorală începe pe 12 martie, iar campania începe pe 10 mai şi se încheie pe 8 iunie