Marcel Ciolacu a confirmat marţi că măsura de compensare cu 50 de bani a preţului la benzină şi motorină va fi prelungită până la finalul acestui an.

Coaliţia de guvernare a decis asta, în şedinţa de luni seară, iar informaţia ajunsese pe surse în presă.

„În ceea ce priveşte acea ordonanţă, se prelungeşte până la sfârşitul anului. Rămâne la fel”, a declarat Marcel Ciolacu, întrebat marţi la Parlament despre acest subiect.

Coaliţia decis ca măsura care ar urma să expire la 1 octombrie să mai rămână în vigoare încă trei luni (adică până la 1 ianuarie 2023).

Măsura va fi aplicată atât pentru benzină, cât şi pentru motorină.

Jumătate din această reducere va fi decontată de către stat și jumătate de distribuitori.

Compensarea este evidenţiată pe fiecare bon fiscal emis la benzinărie.

Benzina standard a coborât, luni, sub pragul de 7 lei pe litru în toate staţiile din Capitală în urma deciziei Lukoil, MOL şi Rompetrol de a prelua exemplul liderului pieţei, OMV Petrom, de sâmbătă şi de a reduce în acest weekend preţul carburanţilor cu 15 bani/l.

În prezent, cea mai scumpă benzină poate fi achiziţionată cu 6,98 lei/l în câteva staţii OMV, MOL şi Rompetrol, iar cea mai ieftină poate fi cumpărată cu 6,83 lei/l într-o staţie Petrom şi 3 staţii Lukoil, situate în zona Bucureştii Noi/Chitila, relevă datele analizate de Profit.ro.

Astfel de preţuri nu au mai fost înregistrate din luna februarie, de dinaintea începerii invaziei Rusiei în Ucraina.

De la 1 iulie 2022, odată cu intrarea în vigoare a OUG 106/2022, pe lângă reducerea de 50 de bani/litru aplicată de toţi distribuitorii, preţul mediu al benzinei a scăzut cu 76 de bani/litru, în timp ce preţul mediu al motorinei a fost mai mic cu 35 de bani/litru. (sursa)

Articolul precedentCum se acordă venitul minim de incluziune în România. Ce acte sunt necesare
Articolul următorCiucă pune acuzația de a fi plagiat pe seama dezinformării rusești!…