Mai mulţi demnitari, printre care Raluca Turcan şi Vlad Voiculescu, au fost surprinşi fără mască în spaţii publice. Criticaţi, miniştrii şi-au recunoscut greşeala, spre deosebire de unii aleşi ai AUR care îşi fac un titlu de glorie din nepurtarea măştilor.

Politicienii români au demonstrat în ultimele săptămâni că au început să obosească de la respectarea măsurilor sanitare, cea mai vizibilă situaţie fiind lipsa măştii de protecţie, deşi România se confruntă cu un număr de cazuri în continuă creştere şi cu un număr record de pacienţi la ATI.

Deşi ar trebui să fie principalul promotor al măsurilor de siguranţă, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a fost surprins luni, în Parlament, fără masca de protecţie, timp de aproape 20 de minute. Ulterior, demnitarul a recunoscut că a greşit, adăugând că „toate criticile sunt justificate”. Ministrul a precizat că în momentul respectiv se afla singur în încăpere şi că şi-a dat masca jos pentru o intervenţie într-o videoconferinţă. „Fără îndoială, am greşit, şi toate criticile sunt justificate. Regulile trebuie respectate”, a mai punctat Voiculescu.

Fostul consilier onorific al acestuia, Răzvan Cherecheş, l-a criticat dur pentru acest gest, afirmând că este „profund şocat”. „Este inadmisibil ca ministrul Sănătăţii să dea un astfel de exemplu în plin val trei, cu secţiile de terapie intensivă aglomerate, cu restricţii majore! Nu am cuvinte”, a subliniat Cherecheş.

Un alt guvernant prins fără mască şi încălcând regulile este ministrul Muncii, Raluca Turcan. Chiar la o zi după ce Guvernul a anunţat noi restricţii, Raluca Turcan a fost surprinsă alături de preşedinte CJ Sibiu şi încă alte şase persoane într-o remorcă a unei maşini. Niciuna dintre persoane nu avea mască. Totul a avut loc la o acţiune de împădurire în zona montană a oraşului Tălmaciu, acolo unde, din imaginile publicate pe Facebook, o parte chiar de Raluca Turcan, se observă cu oficialii uită, în unele ipostaze, să-şi pună masca.

Ulterior, ministrul Muncii şi-a cerut scuze pe Facebook şi a cerut să fie amendată. „Am solicitat să fiu amendat. Consider că este corect, chiar dacă au fost doar câteva momente şi în tot restul timpului, am respectat regulile. A fost o neatenţie, pentru care îmi pare rău, nicidecum nu a fost o sfidare sau nepăsare”, a declarat Turcan. Şeful de partid al acesteia i-a transmis de faţă cu televiziunile că trebuie să plătească amenda, subliniind că i-a şi dat telefon pentru a se asigura că face acest lucru.

Citeste mai mult: adev.ro/qqvaov

Articolul precedentINFOGRAFIC România pe locul 124 în TOPUL global al sprijinului direct din buget acordat în pandemie firmelor și populației. Intră în compania unor țări din Africa
Articolul următorEMA anunţă că nu a găsit o legătură între vaccinul AstraZeneca şi cheagurile de sânge. Legătura de cauzalitate nu este exclusă în totalitate