Una din multele sindrofii inutile în planul vieții cotidiene, utile în planul cîștigării unor parale de cei pe care i-aș numi atîrnători de clanțe, și anume New Center Security Center – Black Sea and Balcan Security Forum, i-au dat generalului în rezervă Nicolae Ciucă prilejul de a se aventura în domeniul ideilor generale. Premierul, acuzat de a-și fi plagiat lucrarea de doctorat din domeniul militar (un paradox, deoarece se presupune că ditamai de două ori șeful de stat major poate plagia o teză de doctorat din domeniul eminescologiei, dar nu din domeniul profesiei sale de o viață), vorbește cu opintiri cumplite, chiar și cînd cere un pahar cu apă, d-apoi cînd se dă pe lîngă ideile generale. Și cu toate acestea, la sindrofia cu pricina, generalul Nicolae Ciucă s-a lansat într-o teorie: Cea a pericolului întruchipat pentru România de dezinformarea și propaganda rusești.

De 32 de ani, de cînd iau cunoștință de o semnalarea de către Puternicii zilei a unui Pericol care amenință țărișoara noastră dragă, întreb, sub puterea bunului simț: Cum se manifestă pericolul respectiv?

Pericolul lăcustelor de pe vremuri era simplu.
Lua forma unor armate de lăcuste care se năpusteau asupra unei regiuni sau a unei țări.
Pericolul de a fi trăznit se manifestă doar cînd plouă cu tunete și fulgere.

Nicolae Ciucă, dînd curs unei politici mult cultivate de Autorități și de Presa de stat în ultima vreme (Klaus Iohannis i-a avertizat și pe elevi!), a tras Sirena lui Roaită a Pericolului întruchipat de propaganda rusească. Nu, nu e vorba de propaganda rusească în privința Războiului din Ucraina, ci de propaganda rusească în privința felului în care e guvernată România:

„Au fost probleme pe care le-am resimţit pe propria piele, nu mă refer la persoane ci la o serie întreagă de ţări ţintă care au fost supuse acestor atacuri propagandistice, de dezinformare, de neinformare, de inducere în eroare, de influenţare a deciziei, inclusiv a deciziei politice şi ceea ce este cel mai grav este influenţarea percepţiei publice, pe care foarte greu reuşeşti după aceea să o combaţi şi să o aduci la adevăr…”

Să trecem peste schizofrenia logică din textul citit cu mari eforturi fizice de către Nicolae Ciucă. Nu de alta, dar pe propria piele nu se pot resimți problemele avute de alte țări. Să ne oprim asupra tezei potrivit căreia propaganda și dezinformarea de la Kremlin au țintit și au reușit influențarea percepției publice.

Percepția publică e o chestiune simplă, ușor de înțeles și de un general, Generalul Coaliției Moarte, care e Nicolae Ciucă.
Într-o serie de chestiuni, opinia publică are o percepție. Această percepție se formează, excluzînd cazul în care un Popor e alcătuit doar din proști ușor de dus de nas, sub puterea realităților.
Percepția publică, de exemplu, că vara aceasta a fost călduroasă s-a format în exclusivitate prin trăirea de către români a caniculei din timpul verii.
Sub acest semn, percepția publică a unor fapte își are temeiul în realități: Percepția publică asupra felului în care Nicolae Ciucă e învins de Fondul principal de cuvinte al Limbii român, își are izvorul în cumplitele eforturi ale lui Nicolae Ciucă de a scoate în public, din puțul gîndirii, a celor mai simple cuvinte din limba română.

Vorbește Nicolae Ciucă mai ceva decît Demonstene și, cu toate acestea, sub influența propagandei rusești, opinia publică de la noi îl percepe ca pe un bolovan transpirat de efortul de a vorbi în public?
Opinia publică de la noi are percepția că Nicolae Ciucă s-a dedat la miș-maș-uri pentru a scăpa de responsabilitatea cerută unuia care a plagiat.
A dovedit Nicolae Ciucă faptul că n-a plagiat, dar opinia publică, sub influența propagandei rusești, îl percepe ca plagiator?
Percepția publică asupra lui Nicolae Ciucă e că e un General al unei Coaliții Moarte.
Izvorăște această percepție din dezinformarea rusească?
Altfel spus, Coaliția PSD-PNL-UDMR a folosit majoritatea parlamentară pentru a reseta România, dar sub influența dezinformării rusești românii o percep ca Moartă?
Nu demult, au fost date publicității Proiectele de Legi ale Siguranței naționale, de un primitivism securistic de care nici Securitatea n-ar fi fost capabilă.
Percepția opiniei publice asupra acestor Legi – și anume că ele exprimă tendințele de militarizare a țării – s-a format sub influența lui Putin?

Toate aceste întrebări nici n-ar trebui puse dacă ne-am aminti că nu altfel procedau liderii comuniști.
Cînd li se spuneau că lipsesc din galantare laptele și brînza liderii comuniști răspundeau că nu-i adevărat.
E vorba de influența propagandei imperialiste. (sursa)

Articolul precedentMarcel Ciolacu: Compensarea pentru benzină şi motorină se prelungeşte până la sfârşitul anului
Articolul următorGuvernul deschide calea pentru reforma teritorială și unificarea localităților. În ultimii ani au existat două tentative de unificare a unor localități învecinate, la Oradea și la Buzău, ambele eșuate