Guvernul are pe ordinea de zi a şedinţei de joi un proiect pentru modificarea şi completarea unor acte normative referitoare la Programul pentru compensarea cu 90% a preţului de referinţă al medicamentelor pentru pensionari.

Premierul Marcel Ciolacu a susținut, în şedinţa de Guvern, că ridicarea plafonului are ca scop creşterea numărului celor care vor beneficia de această facilitate.

„Avem astăzi o decizie extrem de importantă legată de medicamentele compensate cu 90% pentru pensionari. Creştem plafonul seniorilor care sunt eligibili să le primească pentru a putea cuprinde un număr mai mare de pensionari. Este vorba de oameni în vârstă cu pensii mici, pentru care aceste medicamente sunt cu adevărat vitale, iar în 2024 am majorat bugetul Sănătăţii cu peste 40%, fiindcă reprezintă o prioritate a acestui guvern”, a spus Ciolacu.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al Executivului Mihai Constantin a anunţat că proiectul a fost aprobat și că, de la 1 ianuarie, vor beneficia de acest lucru pensionarii cu venituri de până la 1.830 lei pe lună, comparativ cu 1.608 lei pe lună în prezent.

„A fost aprobată o hotărâre care e menită să susţină accesul cât mai multor pensionari la medicamente. Guvernul a decis majorarea plafonului de venituri până la care pensionarii pot beneficia de compensarea cu 90% a medicamentelor. Astfel, începând cu 1 ianuarie 2024, vor beneficia de compensarea cu 90% a medicamentelor pensionarii cu venituri de până la 1.830 lei pe lună, comparativ cu pragul de 1.608 lei pe lună din prezent.

Am şi o statistică pentru anul în curs. În perioada ianuarie-septembrie 2023 au fost eliberate peste 2 milioane de reţete pentru un număr de 432.525 de pensionari. Această decizie de astăzi e menită să nu scadă numărul acestor beneficieri, poate să şi îl mărească”, a explicat Mihai Constantin, la finalul şedinţei de joi a Executivului. (sursa)

Articolul precedentRomânii care stau la țară vor putea deschide puncte gastronomice locale pentru turiști. Doar 15 persoane vor putea mânca simultan în curtea unui sătean
Articolul următorStrânge bani pentru colindători. Rareș Bogdan își vinde colecția de rochii de seară