Vremea va fi caldă iar precipitaţiile vor fi izolate şi sub formă de averse în perioada minivacanţei de Paşte, a declarat luni, pentru Agerpres, directoarea generală a Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu.

„Începând de pe 1 Mai, vom avea o vreme caldă, cu temperaturi la scara întregii ţări între 17 până la 24 – 25 de grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile extra-carpatice. Vorbim aici de Vest, Sud-Vest, Sud. Pot spune că ne apropiem de maximumul unei zile de vară, dar nu excludem ca, pe parcursul serii şi al nopţii, să avem şi averse slabe”, a spus Mateescu.

„Este important să petrecem timp liber cu cei dragi, pentru că vremea, în această Săptămână Mare, va fi una frumoasă şi în încălzire de la o zi la alta. Dacă astăzi contăm pe valori de până la 27 grade, mâine (marţi, 30 aprilie 2024, n.r.) cu acelaşi ecart încheiem luna aprilie, cu valori generoase, de 27 de grade. Acest lucru înseamnă valori peste ceea ce ar fi normal pentru o ultimă decadă a unei luni aprilie”, a continuat ea.

Potrivit reprezentantei ANM, ultima lună de primăvară va debuta cu o vreme în general frumoasă iar în noaptea de sâmbătă spre duminică vor fi temperaturi minime pozitive în toată ţara.

„Astfel, vom avea 10 – 12 grade Celsius în jumătatea sudică a ţării, valori de până la 8 – 9 grade Celsius, în jumătatea nordică, respectiv 11 – 12 grade Celsius în Capitală, în prima zi a sfintelor sărbători. De asemenea, ziua de duminică va aduce valori între 17 până la 20 – 22 de grade Celsius, inclusiv în Bucureşti”, a afirmat şefa ANM. (sursa)

Articolul precedentPeste 900 de invitaţi din lumea filmului românesc sunt așteptați să participe la Gala Premiilor Gopo. Care sunt nominalizările
Articolul următorProgramul de Paști al principalelor lanțuri de supermarketuri