Fostul președinte al Curții Constinuționale, Augustin Zegrean, a explicat care sunt procedurile pentru formarea noului Parlament și apoi Guvern. Zegrean estimează că Parlamentul va fi convocat în 20 sau 21 decembrie.

„În 20 de zile președintele va convoca Parlamentul. Probabil că în 20 sau 21 va fi convocat Parlamentul. Primul lucru care se face e verificarea fiecărui candidat ales.

În țară se fac contestații pentru cei aleși, din tot felul de motive. Nu sunt foarte dese aceste situații cu invalidarea mandatelor. Înainte de validare trebuie să se întocmească un raport cu privire la cheltuielile din campanie.

Primul plen se întrunește după ce jumătate plus unu din candidați sunt validați. Primul plen se va întâlni cam în 20-21 decembrie. Ei depun într-o zi jurământul, pentru că sunt mulți parlamentari. După jurământ se alege Biroul Permanent, fiind ales unul dintre cei mai în vârstă în calitate de președinte, asistat de patru dintre cei mai tineri.

Guvern vom avea când se vor mobiliza politicienii”, a spus Augustin Zegrean, la postul Digi24. (sursa)

Articolul precedentFlorian Bodog: Dacă unii vă propun cinism și conflict permanent, eu vă propun cu toată încrederea să ne unim și să ne găsim împreună, fiecare la locul său, modul de a fi fericiți
Articolul următorÎn 2020, Guvernul român a plătit 768.210.944 de dolari pe echipamente militare. Raport oficial