Carrefour retrage de pe piaţă mai multe loturi de file de somon norvegian afumat, produs de OCEAN FISH, ca urmare a prezenţei Listeria monocytogenes.

„Vă informăm că societatea OCEAN FISH S.RL. a iniţiat retragerea de la comercializare a produsului de mai jos, ca urmare a evidențierii prezentei Listeria monocytogenes. CARREFOUR ROMÂNIA S.A. retrage de pe piaţă şi recheamă de la consumatori următorul produs cu datele de identificare de mai jos: FILE SOMON NORVEGIAN AFUMAT 200G şi FILE SOMON NORVEGIAN AFUMAT, FELIAT 100G”, se arată într-un anunţ postat pe site-ul ANSVSA.

Potrivit sursei citate, se recomandă persoanelor care deţin produse din loturile descrise mai sus să nu le consume ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat.

„Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal”, a transmis Carrefour.

Persoanele care au consumat produsele şi care prezintă febră simplă sau însoţită de dureri de cap, sunt rugate să consulte medicul şi să raporteze acest consum.

„Femeile gravide, persoanele cu imunitate scăzută, precum şi cele în vârstă trebuie să acorde o atenţie deosebită acestor simptome. Aceste simptome pot sugera listerioza, boală potenţial gravă, cu un timp de incubaţie de până la opt săptămâni”, se mai arată în anunţ.

O problemă similară a fost semnalată şi la finalul lunii august. 

Articolul precedentRomânia, Polonia și Ungaria fac front comun în problema importurilor de cereale ucrainene. Kievul amenință cu procese
Articolul următorMarcel Boloș a prezentat pragurile de impozitare a microîntreprinderilor valabile de la 1 ianuarie 2024