Guvernul pregătește închiderea teraselor după ora 23.00, începând de luna viitoare. Este încă o încercare de a încetini creșterea numărului de noi cazuri de coronavirus. Discuția este deschisă în Guvern, premierul fiind nemulțumit că deși controalele sunt intensificate, acestea nu sunt eficiente.

Discuțiile sunt destul de avansate, în acest moment, în Executivul lui Ludovic Orban în ceea ce privește închiderea teraselor după ora 23.00, odată cu debutul lunii august. Trendul crescător al numărului persoanelor infectate cu coronavirus descurajează, practic, orice intenție de a menține programul pe tot parcursul nopții pe terasele și restaurantele din toată țara.

Dacă inițial dorința Guvernului era de a închide terasele la ora 22.00, Ludovic Orban ar fi pledat pentru ora 23.00, încercând să le ofere patronilor încă o oră în plus în care să-și poată primi clienții.

Ludovic Orban: Patronii de terase sunt anunțați  înainte că urmează să fie controlați

Surse apropiate premierului spun că Ludovic Orban este nemulțumit că există oameni din Guvern care înștiințează patronii de terase înainte de a se face controalele, astfel încât de multe ori, în ultimele zile, controalele au fost intensificate, însă nu au avut o rată de eficiență așteptată de Guvern.

Ludovic Orban a mai spus sâmbătă că s-au pus în pericol astfel atât campania, cât și alegerile locale. (sursa)

Articolul precedentNoua ”Prima Casă” și vechile metehne: guvernul dublează nivelul împrumuturilor, deși în urmă cu 4 ani programul era pentru Cîțu o ”bombă cu ceas”
Articolul următorRevenim la starea de urgență, după creșterea dramatică a infectărilor cu COVID-19?