timesnewroman.ro: Președintele Klaus Iohannis, și el profesor de meserie, a anunțat că s-a alăturat și el protestelor cadrelor didactice și că participă la greva generală încă din 2014. „Și eu știu, ca dascăl și inspector de fizică, pentru că încă am acel post înghețat de vreo două decenii, cât de greu e să te descurci cu un salariu de profesor. Abia de poți să-ți iei 5-6 case ca să mai răzbești”, a declarat președintele.

Acesta a precizat că trebuie menținută o poziție dură în negocierile cu Guvernul și că profesorii nu trebuie să se lase păcăliți, că altfel vor suporta consecințele. „Credeți că un dascăl poate să-și permită cu salariul acesta de mizerie 40 de concedii pe an? Vă spun eu sigur, nu! Eu am fost nevoit să apelez la meditații și alte ajutoare de stat pentru a mă descurca”.

In discuțiile pe tema revendicărilor profesorale Klaus Iohannis s-a arătat neînduplecat, menținându-și poziția. Acesta a amenințat că dacă nu se rezolvă cerințele va rămâne în grevă cel puțin până la finalul anului 2024, ba chiar se gândește foarte serios să-și mai ia un job ca să poată să facă grevă generală și acolo până iese la pensie. (sursa)

Articolul precedentBihor: Un adolescent de 14 ani a fost bătut şi încuiat într-o toaletă dezafectată pentru că a refuzat să muncească în curtea unui bărbat. Agresorul a fost arestat preventiv. Alţi doi tineri sunt cercetaţi în acelaşi dosar
Articolul următorMeteorologii anunță ploi și vânt puternic în următoarele zile. „Nu așteptăm fenomene de severitatea celor din Italia”