Temperaturile scad simțitor în vest și în nord-vest. În rest rămânem cu vremea foarte caldă, iar în sudul Munteniei persistă canicula.  

În jumătatea vestică apar ploi torențiale, însoțite de fenomene meteo severe. Maximele pleacă de la 23 de grade în Banat și ajung la 36 de grade în Lunca Dunării, pe la Giurgiu.

Vremea în țară

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul, pe unde avem atmosferă însorită și un vânt ceva mai insistent pe litoral. Temperaturile scad puțin față de sâmbătă, însă tot va fi foarte cald și se vor atinge 33 de grade în Bărăgan.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei norii apar sporadic, iar vântul adie plăcut. Avem încă o zi caldă, cu temperaturi de până la 31 de grade.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina dimineața sunt ceva condiții de ceață. Apoi soarele încălzește rapid atmosfera și, după prânz, maximele ajung la 30 de grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș crește instabilitatea și vin mai multe serii de averse abundente, însoțite de descărcări electrice și de rafale puternice de vânt. Chiar și așa, vremea se menține caldă și vor fi până la 30 de grade în termometre.

În vestul țării, în Banat și în Crișana, temperaturile scad chiar și cu 10 grade față de ziua trecută. Doar pe la Deva se mai ating 30 de grade. O să plouă torențial și se vor strânge cantități însemnate de apă. Vântul suflă cu peste 70 de km/h și este posibil să cadă grindina.

În Transilvania în primele ore avem ceață în depresiuni. Apoi iese soarele și maximele ajung la 31 de grade – valori foarte ridicate pentru acest moment al anului. Mai ales în vestul provinciei și la munte vor fi perioade cu averse însoțite de tunete și fulgere. Vântul prinde putere și atinge viteze mai mari pe crestele Meridionalilor, pe unde suflă cu peste 80 de km/h.

Și în Oltenia o să plouă destul de mult – îndeosebi pe partea vestică. Vor fi și fenomene electrice, iar vântul se întețește în timpul ploilor. Temperaturile rămân foarte ridicate și se vor atinge 32 de grade.

În ținuturile sudice norii apar destul de rar și vremea se menține extrem de caldă pentru această perioadă. După prânz avem caniculă și până la 36 de grade la umbră, în Lunca Dunării.

Vremea în București

În București temperatura scade puțin, însă tot va fi foarte cald și se vor înregistra 33 de grade. Norii apar destul de rar, iar vântul suflă cu până la 45 de km/h. La noapte minima ajunge la 16 grade.

Vremea la munte

La munte găsim vreme instabilă în Carpații Occidentali, în vestul Meridionalilor și în nordul Orientalilor. Vin averse zgomotoase, care vor aduce peste 40 de litri de apă pe metru pătrat. Vor fi și vijelii și căderi de grindină. În celelalte masive astfel de fenomene apar pe spații mici.

Vremea pe litoral

În schimb, pe litoral avem încă o zi excelentă pentru plajă: cer senin, briză activă, 26 de grade în aer și în jur de 23 de grade în apă.

Sursa: Pro TV

Articolul precedentFlorian Bodog: Vinovații pentru dezastrul din vistieria țării sunt niște incompetenți și pungași de ”dreapta”, care au gestionat execrabil guvernarea țării
Articolul următorEuropenii se confruntă cu o nouă realitate economică, una pe care nu au mai trăit-o de zeci de ani. Ei sărăcesc!