A venit vremea să NU mai îndesăm bani în buzunarele lacome ale austriecilor! – scrie azi senatorul bihorean Florian Bodog, într-o postare pe Facebook.

Neobrăzarea actualilor guvernanți de la Viena, spune Florian Bodog, lăcomia cu care se uită înspre noi, trufia cu care ne decid ei destinele nu trebuie să rămână nepedepsite, iar românii au început, așa cum e și normal, să se mobilizeze!

Vreau să anunț, scrie senatorul bihorean, că mă alătur acestor inițiative și voi fi foarte atent să nu mai finanțez în niciun fel companiile austriece sau pe cele care au legătură cu țara respectivă și la nivel de produse și la nivel de servicii.


În mediul online, românii circulă deja o listă potențială a companiilor care fac bani grei pe spinarea românilor. Iată o parte dintre ele: Raiffeisen, BCR – Erste Bank, Immofinanz, Vienna Insurance Group, OMV, Red Bull, Julius Meinl, Pfanner, Stroh, Swarowski, Holzindustrie Schweighofer, Strabag, Porr Construct, Uniqua Insurance, Fischer, Schwarzmuller, Ster Tractor.


Românii, continuă Florian Bodog, au început deja să boicoteze aceste firme și produsele austriece. Poate a venit vremea ca și Guvernul României să facă la fel! Poate a venit vremea ca și mediul de afaceri să facă la fel! Nu putem mereu să lăsăm de la noi, nu putem continua să fim politicoși și să întoarcem și celălalt obraz când ceilalți ne tratează cu aroganță.

Dacă, în trecut, trei eroi ardeleni, moți, au mers până la capăt în lupta lor pentru libertate, fiind trași pe roată pentru că au îndrăznit să se revolte împotriva “regimului”, cred că putem și noi face gestul minim de a evita Austria ca destinație turistică, putem și noi să nu mai cumpărăm de la firmele austriece. Dacă austriecii vor să ne lovească opunându-se aderării României la spațiul Schengen, putem și noi să-i lovim acolo unde îi doare mai tare: la buzunare. – încheie senatorul PSD.


Datele Frontex, agenţia europeană pentru protecţia frontierelor, contrazic discursul oficialilor austrieci și arată că imigranţii ilegali care ajung în Austria preferă alte rute decât cele prin România. Mai mult, în timp ce în primele 9 luni ale anului 2022 s-a înregistrat o creştere a imigraţiei de aproximativ 170% pe ruta Balcanilor de Vest, în România, în aceeaşi perioadă, s-a înregistrat o scădere cu 43% a intrărilor ilegale, arată statisticile oficiale, conform News.ro.

Articolul precedentŞantajul Austriei cu spaţiul Schengen! Cum vor să ne jupoaie şi să ne oblige să modificăm legea offshore pentru gazele din Marea Neagră. Opoziția față de aderarea Croației a dispărut după ce au semnat un contract pentru un gazoduct care să transporte gaze în Austria
Articolul următorRomânia va avea un vârf de creștere economică de 5% în 2025. Când va ajunge salariul mediu net peste 5.400 lei