Lotul olimpic al României a obținut patru medalii de argint și două de bronz la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori, care a avut loc la Bangkok, în Thailanda.

Potrivit Ministerului Educației, medaliile de argint au fost obținute Neag Tudor Bredan, Colegiul Național „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca, Jicu Alexandru Ioan, Școala Gimnazială nr. 10 din Bacău, Covrig Raul Alexandru, Colegiul Național „Dragoș Vodă” din Sighetu Marmației și Gheorghe Rareș Răzvan, Școala Gimnazială Căpitan Aviator Mircea Bădulescu din Buzău.

Medalii de bronz au obținut Macoveiciuc Sabrina Giulia, Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Suceava și Negureanu Alexandru Paul, Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București.

Delegaţia României a fost coordonată de Victor Păunescu, profesor de fizică la Liceul Tehnologic Mircea Vulcănescu, București, George-Alexandru Croitoru, profesor de biologie la Colegiul Național Mihai Viteazul, București, Iacob Voichițoniu, profesor de chimie la Liceul Teoretic Alexandru Ioan Cuza, București.

Olimpiada Internaţională de Științe pentru Juniori (IJSO 2023) s-a desfășurat în perioada 30 noiembrie – 10 decembrie 2023 la Bangkok, Thailanda.

Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori (IJSO) este o competiție de știință pentru elevii care nu împlinesc 16 ani până la la 31 decembrie al anului competițional. IJSO își propune să promoveze interesul pentru știință în rândul elevilor, solicitându-le rezolvarea de probleme, gândirea critică și realizarea unor experimente. De-a lungul anilor, IJSO își propune să aibă un impact pozitiv asupra educației, în disciplinele chimie, fizică și biologie.

IJSO are loc în prima săptămână a lunii decembrie a fiecărui an, în diferite țări. Anul acesta au participat 54 de țări. (sursa)

Articolul precedent“Cadoul” perfect de Crăciun vine la pachet cu responsabilități. Jumătate dintre animalele abandonate într-un an, ajung pe străzi imediat după Sărbători!
Articolul următorCa răsplată pentru că românii își lasă banii la Viena de Sărbători iar firmele lor fac profituri imense aici, Austria ne șantajează! Cer României, cu care nu au graniță, să își asume migranții ilegali ajunși la ei