O pârtie de schi a fost inaugurată recent în stațiunea Stâna de Vale, din județul Bihor. Lungă de peste un kilometru, pârtia beneficiază de o instalație de telescaun cu o capacitate de 350 de locuri.

Bogdan Băcilă – jurnalist Digi24: Coborârea se face de la o altitudine de 1.300 de metri, iar de la această înălțime, perspectiva asupra acestui loc este una extraordinară. Pârtia este medie în partea ei superioară și ușoară în partea sa inferioară.

– Nu-i foarte greu să schiezi pe ea. Poate voi mai cădea și eu, na. Nu știu sigur. Se mai întâmplă.

– Sus e mai dificilă?
– Da, e mult mai dificilă decât la coborâre. M-am distrat.

– Îmi place foarte mult peisajul, îmi place zăpada, e foarte bună. Până acum și pârtiile mi-au părut foarte faine. Acum vreau să încerc și cu telescaunul. Mie mi-a părut pârtia, foarte fain amenajată. Vreau și s-o schiez.

Administratorii au găsit o soluție și pentru cei mai puțin experimentați, care nu au curajul să-și pună schiurile în picioare și să alunece din vârful pârtiei.

Lucian Frențiu – salvamontist: Ea are la mijlocul pârtiei o stație intermediară, unde schiorii mai puțin experimentați sau începători se pot da jos acolo și să coboare de acolo. Acesta este și sfatul meu pentru începători.

În stațiunea Stâna de Vale mai sunt două pârtii amenajate: una pentru începători și una cu dificultate medie.

– E o bună oportunitate, în special pentru schiori. Lucrurile sunt vizibil îmbunătățite, iar vremea este superbă, ține cu noi toți, zăpada e din plin și chiar condițiile sunt extraordinar de bune.

Iulia Sere – administrator pârtie: Pe viitor se vor mai face investiții în pârtii și în locurile de cazare.

Urcarea cu telescaunul costă 10 lei pentru adulți, iar un abonament costă 200 de lei pe zi. Funcționează zilnic până la ora 17, pentru că pârtia nu are nocturnă. (digi24.ro)

Articolul precedentIoan Mang: În Sânmartin au fost asfaltate toate străzile din Cartierul Nou
Articolul următorMircea Coșea: 2022 nu e un an în care să iei credite, să faci cheltuieli pentru casă. Economiile să fie păstrate doar în moneda națională