Sezonul nunților se apropie, iar pentru prima dată după doi ani de pandemie, marcați de restricții dure, evenimentele se vor putea desfășura ca înainte.

Tocmai din cauza pandemiei, multe cupluri gata să facă pasul cel mare și-au amânat cununia civilă, religioasă și petrecerea în sine, dar acum a venit momentul.

Căsătoria se încheie după 10 zile calendaristice, mai exact între a 11-a și a 14-a zi de la data depunerii actelor, interval în care sunt cuprinse atât ziua în care a fost făcută declarația, cât și cea în care se oficiază căsătoria.

Există o serie de documente necesare pentru cununia civilă:

  • Actul de identitate al celor doi soți
  • Certificatul de naștere al celor doi soți
  • Certificat medical prenupțial (un certificat medical privind starea de sănătate, care să conțină mențiunea că persoana cu pricina se poate căsători, cu o valabilitate de 14 zile de la emitere).
  • Declarație care să ateste că cei doi soți nu cunosc niciun motiv de natură legală care să împiedice încheierea căsătoriei.

În cazul în care unul dintre cei doi a mai fost căsătorit anterior, trebuie să aducă documentele care să ateste că acel mariaj s-a încheiat, adică fie actele de divorț, fie certificatul de deces, în funcție de caz. (sursa)

Articolul precedentDispare încă un simbol al industriei din Transilvania. Se închide după 60 de ani de activitate fabrica de zahăr din Luduș
Articolul următorPetreceri de 1 Mai ca înainte de pandemie. Cum arată distracția pe litoral, după doi ani de restricții