Cîțu a anunțat că urmează să ia legătura cu liderii europeni pentru a-i informa legat de faptul că USR PLUS vrea să facă o alinață cu AUR.

Voi lua legătura cu liderii europeni în legătură cu ce se întâmplă în România, avem o alianță toxică cu un partid extremist, care vrea răul românilor, nu respectă libertatea individuală, cu care nu ar trebui să discutăm. Voi informa liderii europeni și partenerii noștri strategici”, a declarat vineri Cîțu în legătură cu colaborarea dintre USR PLUS și AUR pentru inițierea unei moțiuni de cenzură. (sursa)

La rândul lui, europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a lansat o provocare pentru Dacian Cioloș, președinte al Renew Europe, căruia i-a cerut să le explice oficialilor de la Bruxelles cum este posibilă o alianţă între USR PLUS şi AUR.

Mi-aș dori foarte mult ca domnul Cioloș, cu care ne aflăm în Parlamentul European într-o alianță pro-europeană, a valorilor europene, eu din grupul PPE, domnia sa conducând grupul Renew, votând și făcând front împotriva suveraniștilor, a extremiștilor de dreapta și extremiștilor de stânga, să explice la Bruxelles că s-a aliat cu ECR, adică cu cei din care fac parte și Alternative für Deutschland și partidul domnului Salvini. Dacă domnul Cioloș reușește să explice colegilor săi, și ai mei, că, în România, USR PLUS este aliat într-un demers de a răsturna propriul guvern…. (…), înseamnă că eu nu mai înțeleg politica.“ (sursa)

Articolul precedentNu vă jucați cu USR, jucați-vă cu România! E mai docilă
Articolul următorAșadar, să râdem… USR + AUR = #WOW! Se depune moțiune în această seară?