După câteva zile cu ninsori și ger, vremea se schimbă din nou. Urmează o creștere treptată a temperaturilor în toată țara și ploi în unele regiuni, a spus la Digi24 Florinela Georgescu, director de prognoză la ANM.

În aceste zile, în zonele montane a fost cer senin, în timp ce în zonele joase au fost nori joși sau ceață.

„Rămâne acest aspect al vremii și mâine, mai ales în partea de sud-est și de centru a teritoriului, în zonele joase vor fi nori, precipitații slabe, condiții de polei și ceață. De mâine seară vor începe precipitațiile în partea de vest a țării. Până miercuri vor fi precipitații mixte – ploi, lapoviță, ninsoare la munte, dar mai ales în zonele vestice, nordice și centrale”, a spus Georgescu.

Urmează câteva zile mai calde, când temperaturile maxime vor ajunge chiar și la 12-14 grade Celsius.

„De mâine începem să intrăm iarăși sub influența unei formațiuni ciclonice dinspre Oceanul Atlantic. Se dezvoltă foarte repede, avansează foarte repede peste continent. Va influența vremea în următoarele zile, cu precipitații mixte, pentru că vremea se încălzește”, a spus meteorologul.

„Ne bucurăm că va fi mai cald, dar trebuie un pic de atenție pentru regiunile vestice, pentru că Banatul, Crișana, Maramureșul pot acumula în aceste 3 zile cantități de apă mai însemnate. Pe de altă parte, precipitațiile ar putea cuprinde joi toată țara, apoi să se restrângă spre regiunile sudice, odată cu declanșarea unui proces de ușoară răcire, o răcire pe care o vom simți săptămâna cealaltă. Este posibil ca weekendul viitor să avem o schimbare mai importantă a vremii”, a spus Georgescu. (sursa)

Articolul precedentAustria este cea mai fericită țară din Uniunea Europeană/ Românii pe locul doi, mai mulțumiți decât italienii, spaniolii sau nemții (Eurostat)
Articolul următor“Cadoul” perfect de Crăciun vine la pachet cu responsabilități. Jumătate dintre animalele abandonate într-un an, ajung pe străzi imediat după Sărbători!