Fostul ministrul al Sănătății, senatorul bihorean Florian Bodog, îl acuză pe actualul ministru, Nelu Tătaru, de faptul că modul în care a decis să organizeze examenul pentru Rezidențiat din luna noiembrie este atât ilegal, cât și periculos. Iată ce a scris Florian Bodog:

”În condițiile în care pandemia nu dă semne de oboseală, iar țări din Europa și din regiunea noastră impun iar starea de urgență, Nelu Tătaru vrea să forțeze ca și la noi să se întâmple la fel!

Astfel, deși Parlamentul României a stabilit prin lege descentralizarea organizării examenului de rezidențiat, ministrul Sănătății încalcă legea fără nicio rușine. Legal, toate centrele universitare în care funcționează Facultate de Medicină, cum sunt Oradea, Sibiu sau Brașov, ar trebui ca în 15 noiembrie să poată organiza examenul de rezidențiat.
Ce face însă Nelu Tătaru?


În plină pandemie, ministrul Sănătății încalcă Legea și pune absolvenții pe drumuri și în pericol!

Deși examenul este unul național, Tătaru vrea să aleagă doar anumite centre universitare, ilegal și pe criterii de el știute. Forțează mii de studenți să se deplaseze și să se aglomereze în săli, transformând Rezidențiatul într-un pericol public!

De asta avem nevoie acum, domnule ministru?”

Articolul precedentMoët PNL!
Articolul următorPNL conduce Bihorul fara aliante. Liberalii au majoritate atat in CL Oradea, cat si in CJ Bihor