Potrivit noilor cifre ale Agenției de statistică a UE, Austria este cea mai fericită țară din cele 27 de state membre ale Uniunii, transmite The Independent.

Austria a obținut un scor general de 7,9 din 10 în cadrul publicației anuale a Eurostat privind „indicatorii de calitate a vieții”, care se bazează pe sondaje efectuate în toate statele membre.

Polonia, Finlanda și România s-au clasat pe locul al doilea, toate cu un scor de 7,7 din 10, în timp ce, la celălalt capăt al scalei, Bulgaria a obținut cel mai mic scor, fiind singura țară care a obținut mai puțin de șase puncte (5,6) la indicele general de satisfacție a vieții.

Eurostat a precizat că publicația sa are ca scop „să surprindă tendințele în ceea ce privește bunăstarea subiectivă a cetățenilor europeni”, menționând că „cetățenii UE au avut tendința de a fi destul de mulțumiți de viața lor în general, raportând o medie de 7,1 puncte din 10”.

Acesta a precizat că factori precum nivelul de educație, familia și stabilitatea financiară au avut un impact asupra satisfacției generale a respondenților la sondaj cu privire la viața lor, mai degrabă decât simpla bogăție.

Italia, Spania și Franța, trei dintre cele mai mari economii din UE, se situează în jurul mediei de 7,1 pentru continent.

Cu toate acestea, Germania s-a dovedit a fi una dintre cele mai nefericite țări din sondaj, devansând doar Bulgaria, cu un scor de 6,5. Ea a obținut un scor de 7,1 în cifrele de anul trecut pentru anul 2021.

În timp ce studiul nu indică cauza din spatele scăderii satisfacției generale a vieții unui german, aceasta pare să fie în concordanță cu alte sondaje care reflectă o scădere a stării de spirit a locuitorilor țării. (sursa)

Articolul precedentEXACT CUM AM ANTICIPAT! Austria ar accepta intrarea României în Schengen în ceea ce privește aeroporturile, cu condiția ca România și Bulgaria să primească migranți din Siria și Afganistan. Asta ne dorim?
Articolul următorDupă ninsori și ger, vremea se încălzește. Temperaturile maxime vor ajunge la 14 grade Celsius