Documentul oficial semnat de Vlad Voiculescu, fostul ministru USR al Sănătății, prin care a dat accesul la datele personale ale celor testați cu teste antigen rapide către un ONG, a fost prezentat, în exclusivitate, la ”Sinteza zilei” de la Antena 3.

Documentul atestă faptul că USR, prin fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a refuzat ca STS să realizeze o aplicație în care să fie introduse toate datele personale ale românilor care se testează cu test antigen rapid pentru COVID-19 – nume, prenume, CNP, e-mail, adresă, număr de telefon.

În schimb, Vlad Voiculescu a acceptat ca aplicația să fie creată de ONG-ul Geeks for Democracy, la care au ajuns ulterior toate datele personale ale celor testați cu test antigen rapid.

Cine are acces la datele persoanelor care au făcut teste rapide de COVID-19. Documente în premieră

Documentele care dezvăluie cine are acces la datele personale ale celor care au făcut teste rapide pentru COVID-19 au fost prezentate, în exclusivitate, în emisiunea ”Sinteza Zilei” de la Antena 3.

Toate datele personale ale celor testați cu test antigen rapid pentru COVID-19 – nume, prenume, CNP, e-mail, adresă, număr de telefon – au ajuns la un ONG, dintre cele care au sprijinit, în stradă, hărțuind persoane, pe cei de la USR PLUS.

Pe vremea când Vlad Voiculescu era la Ministerul Sănătății, acesta a făcut un protocol cu acest ONG – Geeks for Democracy – să realizeze o aplicație și toate datele persoanelor care se testează să fie băgate, prin acea aplicație, într-o bază de date.

În același timp, Vlad Voiculescu a apelat și la STS, cărora le-a solicitat să le dea un server. STS-ul le-a dat server-ul și le-a spus că le dă și aplicația, pe care s-au oferit să o realizeze tot ei, pentru ca lucrurile să fie tratate în mod serios și responsabil, în conformitate cu legea.

Vlad Voiculescu a refuzat ca aplicația să fie creată de STS, acceptând-o însă pe cea făcută de Geeks for Democracy.

Așadar, toate datele personale ale celor testați cu test rapid antigen pentru COVID-19, ajung la acest ONG, care le stochează pe serverul oferit de STS. (antena3.ro)

Articolul precedent77,5% dintre părinții care au răspuns la chestionarele Ministerului Educației NU vor să își vaccineze anti-COVID copiii, la școală
Articolul următorHotărârile luate sub pretextul combaterii pandemiei nu pot fi suspendate în justiție și nu pot fi judecate definitiv în instanțe înainte de a-și epuiza efectele!