Te-ai întrebat vreodată de ce pisicile adoră să stea în cutii?

Pisicile adoră cutiile de carton din mai multe motive, iar acest comportament interesant are legătură atât cu instinctele lor naturale, cât și cu preferințele comportamentale specifice. Iată câteva motive posibile, potrivit futurism.com:

Adăpostul perfect: Pisicile sunt prădători și, în sălbăticie, au nevoie de un loc sigur și ascuns pentru a observa mediul înconjurător și pentru a se simți protejate de pericole “din afară”. Cutiile de carton oferă un adăpost perfect și o senzație de siguranță.

Confort termic: Cartonul are proprietăți izolatoare, astfel că pisicile găsesc în cutii un loc sigur și cald. Pisicile iubesc să se strecoare în spații închise, împrejmuite, care să le ofere senzația de securitate.

Stres redus: Cutiile pot fi un refugiu pentru micile feline în momente de stres sau anxietate. Atunci când se simt copleșite sau speriate, pisicile pot căuta un loc liniștit în care să se retragă, iar cutiile le oferă acest spațiu reconfortant.

Instincte de vânătoare: Pisicile sunt vânători nativi și le place să observe mediul înconjurător fără a fi observate. Cutiile sunt ca și locuri strategice, un fel de “cazemate” din care pot monitoriza mișcările din jur și pot simula un post de vânătoare.

Textura plăcută: Pisicile iubesc să își ascută gheruțele pe suprafețe noi și să zgârie diferite suprafețe pentru a-și marca teritoriul. Cartonul are o textură plăcută pentru zgâriat.

Curiozitate și explorare: Pisicile sunt animale curioase cărora le place să exploreze mediul înconjurător. Cutiile de carton reprezintă un obiect nou și interesant pentru ele, iar asta le face să creadă că în cutii sunt secrete pe care încă nu le-au descoperit.

În general, cutiile de carton nu sunt doar simple obiecte pentru pisici, ci și un spațiu reconfortant din punct de vedere mental pentru animalele noastre de companie. Este important să le oferi pisicilor acces la cutii sau alte obiecte care să le satisfacă curiozitatea și nevoia de explorare, spun specialiștii. (sursa)

Articolul precedentPot duce coarnele de ren montate pe mașină la reținerea talonului?
Articolul următorALARMANT! Doar SUTE de oameni au sărbătorit deschiderea negocierilor pentru aderarea Rep. Moldova la UE alături de Maia Sandu. „Vreau să mulțumesc României”