Spectacol în centrul Chișinăului după decizia pozitivă pentru Republica Moldova de la Bruxelles. Sute de oameni au venit să se bucure că țara lor va începe discuțiile de aderare la Uniunea Europeană.

O scenă a fost pusă fix pe treptele din fața sediului președinției moldovenești.

Trupe în vogă și orchestre tradiționale au asigurat ambianța sonoră la acest spectacol al Moldovei Europene.

Maia Sandu a fost și ea în public, în mulțime, după ce a ținut un discurs în care a mulțumit României, Uniunii Europene și tututor cetățenilor care au muncit pentru apropierea de occident.

Preşedinta Maia Sandu şi ambasadorului UE în Moldova, Janis Mazeiks, au susţinut discursuri, apoi a urmat un program artistic, iar oamenii, veniţi cu steaguri ale UE şi ale Republicii Moldova, dar şi ale României, Italiei şi NATO, au încins hore în curtea Preşedinţiei. Pe tot parcursul evenimentului, oamenii au scandat mesaje precum: „Bravo Maia Sandu”, „Ţineţi minte trei cuvinte: Maia Sandu – preşedinte”, „Trăiască România!”, „Europa”, „Pas cu pas în Europa”, „Moldova Europeană”.

Consiliul European a decis joi, 14 decembrie 2023, să dea aviz pozitiv deschiderii negocierilor pentru aderarea Republicii Moldova şi a Ucrainei la Uniunea Europeană.

Evenimentul „Sărbătorim Moldova Europeană”, anunţat de preşedinta Maia Sandu, a început la ora 14:00. În scuarul Preşedinţiei s-au adunat în jur de 1.500 de persoane, iar în mulţime au putut fi observaţi miniştrii Culturii, Afacerilor Interne, Sănătăţii şi Economiei. (sursa)

Articolul precedentDe ce le plac pisicilor cutiile de carton
Articolul următorDe ce sunt atâția români nostalgici după comunism? Iată, concret, cum s-a schimbat viața tinerilor români în ultimii 17 ani