spotmedia.ro: Premierul Marcel Ciolacu s-a dus în vizită oficială în Germania cu un avion de linie, la clasa economic.

Ciolacu a zburat cu o cursă de linie către Berlin, marți dimineață, şi a fost filmat de călători în aeroport, așteptând bagajele la fel ca orice alt cetățean.

Ciolacu se află într-o vizită oficială în Germania, în perioada 4-5 iulie, unde s-a întâlnit cu mai mulți oficiali, inclusiv cu Olaf Scholz, cancelarul federal.

Întrebat marţi seară la Antena3 despre decizia de a zbura astfel, Ciolacu a spus că nu a fost un exerciţiu de imagine.

”Haideţi să devenim cu toţii normali. Eu aşa am călătorit până acum, foarte rar eu şi familia mea am călătorit la business, poate la un drum foarte lung. Aşa am călătorit până acum. E un lucru normal. Nu o fac pentru imagine. N-o fac ca să candidez, n-o fac ca să… Cum mă uit eu în oglindă când îi dau domnişoarei de la SPP să îmi care mie costumul sau bagajul? ”, a declarat Marcel Ciolacu.

Premierul a precizat că este pariul vieţii sale de a nu se schimba cât timp vremelnic deţine funcţia de prim-ministru.

”Asta este educaţia mea. Nu, n-am făcut un exerciţiu de imagine, n-am făcut un exerciţiu de imagine când m-am dus la Sorin Grindeanu cu metroul. Aşa sunt eu. Acuma nu mă pot schimba doar pentru că sunt vremelnic prim-ministru, voi continua să rămân la fel.

Nu e nici exerciţiu de imagine, nici că îmi doresc să candidez, să fiu preşedintele României. Am o provocare în acest moment şi-mi ocupă tot timpul, dar nu vreau nici să mă schimb. Este pariul vieţii mele, de a nu mă schimba. Este ceva normal”, a afirmat Ciolacu.

A fost cu metroul şi vrea şi cu trenul

Premierul Marcel Ciolacu a mers, pe 20 iunie, cu metroul până la Ministerul Transporturilor, afirmând că reprezintă un gest de normalitate, nu unul de PR.

Ciolacu a ținut să sublinieze că nu este prima dată când foloseşte acest mijloc de transport în comun și că va mai lua cu metroul.

Mai mult, premierul vrea să meargă cu trenul spre litoralul românesc, împreună cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

“Nu este prima oară când merg cu metroul. Cu adevărat, acum a devenit mai interesant, presupun că din cauza sau datorită funcţiei, cum vreţi să alegeţi. Am încercat să plătesc cu telefonul, am văzut mesaj de la bancă, nu ştiu de ce nu a funcţionat, dar aveam cumpărat şi un bilet pentru două călătorii. Înseamnă că, cel puţin, încă o călătorie o mai am.

O să folosesc metroul. Sper să plec şi cu domnul Grindeanu la mare cu trenul, am promis amândoi. Deci, este normală abordarea, nu este una de PR, de imagine cum se spune, e chiar una de normalitate”, a declarat Marcel Ciolacu.

Articolul precedentUniversitatea Harvard: România, printre cele mai ”complexe țări” din punct de vedere economic din lume, înaintea Spaniei, Poloniei sau Canadei…
Articolul următorLuni ar fi fost cea mai călduroasă zi înregistrată pe planetă de la începutul măsurătorilor