Cunoscut drept detoxifiantul natural al organismului, datorită functiei sale de curățare a corpului de reziduuri, ficatul are nevoie, la rândul său, să fie protejat. Există câteva alimente care acționează eficient împotriva îmbolnăvirii acestuia.

În majoritatea cazurilor, atunci când vorbim despre un organism sănătos, detoxifierea ficatului înseamnă adoptarea unei diete echilibrate, Printre alimentele pe care ar trebuie să le consumăm cu prioritate se află: verdețuri cu frunze, peștele gras, legumele crucifere, dar și usturoiul, nucile, uleiul de măsline și condimentele, arată catena.ro,

Verdețuri cu frunze

Verdețurile cu frunze conțin cantități mari de clorofilă și absorb o mulțime de toxine din sânge. De asemenea, sunt bogate în vitamine, minerale și fibre și nu aduc un aport ridicat de calorii, lucru care le situează în categoria alimentelor ideale pentru detoxifierea ficatului. 

Peștele gras

Dacă preferați fructele de mare, este important să consumați, de asemenea, ton proaspăt, hamsii, sardine și macrou. Carnea acestora este bogată în acizi grasi Omega-3, aceștia fiind recunoscuți pentru ca scad nivelul inflamației din organism. Potrivit studiilor, acizii grași Omega-3 previn acumularea de grăsimi în exces și mențin nivelul enzimelor în ficat, ajutând astfel la detoxifiere.

Legume crucifere

Legumele crucifere contin glutation în cantități mari. Acest compus declanșează enzime de curățare care susțin procesul de eliminare a agenților cancerigeni și a altor compuși nocivi din organism. Broccoli, varza și conopida sunt legumele crucifere care ajuta la detoxifierea ficatului.

Usturoi

Usturoiul este bogat în agenți antibacterieni și seleniu și, atunci când este consumat, activeaza enzimele de detoxifiere hepatică. Aceste enzime contribuie la eliminarea toxinelor din organism.

Nuci

Nucile sunt bogate în grăsimi și substanțe nutritive și, de aceea, sunt bune pentru intestin și îmbunătățesc nivelul enzimelor hepatice. Este recomandat să mâncați cât mai multe nuci nuci, deoarece contin niveluri ridicate de glutation și acizi grasi omega 3 care susțin detoxifierea ficatului în mod natural. Migdalele conțin vitamine care ajută ficatul.

Condimente

Curcuma se numără printre condimentele cu adevărat magice. Curcumina, care este ingredientul activ al curcumei, elimină toxinele și repară celulele ficatului.

Ulei de măsline

Uleiul de măsline, scrie sursa citată, face minuni. În plus, dacă medicul v-a recomandat să folosiți un ulei care combate acumularea grăimilor în ficat, care asigură o mai bună sensibilitate la insulină și care ridică nivelul enzimelor hepatice, uleiul de măsline este ideal pentru a-l folosi în preparatele pe care le consumați. (sursa)

Articolul precedentȘoșoacă, scandal la o sală de fitness pentru că nu aveau mici!…
Articolul următorRomâna – limba străină pentru care companiile din Spania le oferă angajaților cei mai mulți bani în plus la salariu