Medicul american Anthony Fauci a declarat că „nu există practic nicio şansă” ca virusul care cauzează boala Covid-19 să dispară. Acesta a comparat noul coronavirus cu epidemia de SARS. Sindromul respirator acut sever (SARS) este cauzat de un alt coronavirus, care este genetic asemănător cu noul virus, însă cel din urmă se răspândeşte foarte rapid.

„Spre deosebire de virusul SARS, din 2002, când am avut 8.000 de oameni infectaţi şi aproape 800 de decese, atunci virusul a fost eliminat prin măsuri bune aplicate în sănătatea publică prin simplul fapt că nu a mai fost transmis de la o persoană la alta”, a declarat Anthony Fauci, potrivit Businessinsider.com. Potrivit lui Fauci, noul coronavirus „se transmite aşa uşor încât este răspândit în toată lumea”.

Mai mult, și guvernul britanic, citat de BBC, spune că eradicarea coronavirus din lume este puțin probabilă și este posibil ca un vaccin sigur și eficace să nu fie găsit niciodată, sau să fie găsit, dar numai peste multă vreme! De aceea, spun britanicii, deși guvernul investește bani (mulți) în cercetare, nu își va baza deciziile pe speranța într-un rezultat rapid.

Însă, chiar dacă un vaccin nu este descoperit – IAR ÎN CAZUL SARS AU TRECUT APROAPE DOUĂ DECENII DEJA FĂRĂ UN VACCIN, medicamente și tratamente care reduc efectele virusului sunt posibile, conform guvernului de la Londra, chiar dacă va dura mult, iar succesul nu este garantat!

Dacă mă întrebați dacă sunt absolut sigur că nu vom trăi cu acest virus pentru multă vreme, nu voi putea spune acest lucru, a declarat premierul Boris Johnson.

Articolul precedentSocietatea Primăria Oradea S.R.L.
Articolul următorUSR: proiectul PNL ”favorizează politizarea administrației publice”