Legea bugetului de stat şi legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2024 intră de luni în dezbaterea Parlamentului, termenul pentru depunerea rapoartelor de către Comisiile de buget- finanţe fiind marţi, ora 18.00, în aceeaşi zi, la ora 20:00 urmând să înceapă dezbaterile în plenul celor două Camere, votul final fiind programat miercuri.

De vineri, când cele două proiecte de au fost depuse la Parlament, până duminică, ora 14.00, deputaţii şi senatorii au putut depune amendamente, ulterior, acestea fiind centralizate şi grupate pe ordonatori principali de credite.

Luni, în intervalul 11.00 – 15.00, sunt programate şedinţe comune ale comisiilor de specialitate ale Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru examinarea, avizarea şi depunerea avizelor la Comisiile pentru buget, finanţe şi bănci asupra Proiectului Legii bugetului de stat şi Proiectului Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2024.

Între 12.00 şi 13.00, au loc şedinţe comune ale Comisiilor pentru buget, finanţe, bănci pentru dezbateri generale asupra celor două proiecte de lege.

De la ora 16.00 până la finalizarea dezbaterilor se desfăşoară şedinţe comune ale Comisiilor pentru buget, finanţe, bănci cu ordonatorii principali de credite pentru elaborarea rapoartelor asupra Proiectului Legii bugetului de stat şi Proiectului Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2024.

Marţi la ora 18.00 va avea loc depunerea rapoartelor Comisiilor pentru buget, finanţe şi bănci cu privire la cele două legi, iar de la ora 20:00 încep dezbaterile în plenul Camerelor reunite.

Miercuri este programat votul final asupra celor două proiecte de lege. (sursa)

Articolul precedentCurtea de Apel Cluj ANULEAZĂ trei hotărâri ale CJ Bihor privind așa-numitul inel metropolitan, inclusiv cea referitoare la exproprieri! ‘Dumnezeu și Justiția au fost de partea noastră!’
Articolul următorFederaţiile reprezentative din Sănătate încep strângerea de semnături pentru declanşarea grevei